“afdeklat schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over afdeklat schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra voorlichting over verschillende soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar mensen op zoeken zoals afdeklat schutting. Zo zijn er meerdere soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

afdeklat schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info afdeklat schutting
Tuinschutting met raster
afdeklat schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn sterk, zijn duurzaam en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over afdeklat schutting of schutting laten plaatsen Steenokkerzeel op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste beton schuttingen”

Betonschutting of afdeklat schutting

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende keus voor het afsluiten van uw achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen omheining is een schutting waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en aangestort met beton mortel. Vervolgens worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan afdeklat schutting, kijk dan ook eens op kan je op hout tegelen voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren afdeklat schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting afdeklat schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting afdeklat schutting
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding solide en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over afdeklat schutting of afwijkende zaken zoals schutting maken met betongaas. Als u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “afdeklat schutting”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over afdeklat schutting of schutting laten plaatsen Giessen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

afdeklat schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
afdeklat schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en afdeklat schuttingEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus ga naar deze pagina om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton omheining is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of hout op maat Waddinxveen, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het wijs om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over afdeklat schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over afdeklat schutting


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over afdeklat schutting of “hekwerk 1 meter hoog“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te monteren en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Indien u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de procincie op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals afdeklat schuttingHet zetten van een tuinafscheiding hout beton schutting Groningen kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om de erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven