“afscheiding voor de tuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over afscheiding voor de tuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over diverse soorten erfafscheidingen en bijbehorende thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld afscheiding voor de tuin. Zo zijn er meerdere type tuinafscheidingen leverbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

afscheiding voor de tuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info afscheiding voor de tuin
Tuinschutting met raster
afscheiding voor de tuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw erf, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn krachtig, hebben een lange levensduur en vergen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter bestand tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over afscheiding voor de tuin of schutting laten plaatsen Doorwerth op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste betonnen schuttingen”

Betonschutting of afscheiding voor de tuin

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen omheining is een omheining waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan afscheiding voor de tuin, kijk dan eens op oude betonschutting verven voor meer informatie.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere kwesties die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton omheining kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist veelal professionele montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren afscheiding voor de tuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting afscheiding voor de tuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting afscheiding voor de tuin
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de schutting solide en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over afscheiding voor de tuin of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Zichem. Wanneer u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de schutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “afscheiding voor de tuin”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw omheining en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over afscheiding voor de tuin of houtenschutting 2 meter hoog.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

afscheiding voor de tuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
afscheiding voor de tuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en afscheiding voor de tuinDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees meer om er over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een omheining die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Apeldoorn, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over afscheiding voor de tuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over afscheiding voor de tuin


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over afscheiding voor de tuin of “schutting laten plaatsen schilde“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Indien u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de gemeente op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals afscheiding voor de tuinHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Pellenberg kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om een hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top