“balken in de tuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over balken in de tuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer kennisgeving over verschillende soorten tuinafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld balken in de tuin. Zo zijn er verschillende soorten tuinschuttingen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

balken in de tuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info balken in de tuin
Tuinschutting met raster
balken in de tuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn sterk, beschikken over een grote levensduur en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over balken in de tuin of kadaster erfgrens bepalen kosten op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of balken in de tuin

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de grond worden geplaatst en daarna worden afgevult met b.v. nostalgie betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van mortel specie. Daarna worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan balken in de tuin, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Herwijnen voor meer informatie.

Een betonnen omheining biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans goede montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren balken in de tuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting balken in de tuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting balken in de tuin
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar gezet en met een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk stevig en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over balken in de tuin of afwijkende zaken zoals kosten hekwerk inclusief plaatsen. Indien u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “balken in de tuin”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over balken in de tuin of hoeveel kost een schutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

balken in de tuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
balken in de tuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en balken in de tuinEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips over schuttingen om er over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting laten plaatsen Leuven, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van de perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over balken in de tuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over balken in de tuin


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over balken in de tuin of “schutting laten plaatsen Berlaar-Heikant“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te zetten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de tuinschutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of glasvezel leidingen vlak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals balken in de tuinHet zetten van een hekwerk tuinhek 40 cm hoog kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een erfafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven