“beton met hout schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over beton met hout schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verschillende soorten tuinafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld beton met hout schutting. Zo zijn er verschillende soorten tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

beton met hout schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info beton met hout schutting
Tuinschutting met raster
beton met hout schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de vaakst verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in diverse houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over beton met hout schutting of losse planken voor blokhut op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste beton schuttingen”

Betonschutting of beton met hout schutting

Betonschuttingen zijn een stevige en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een schutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt meestal gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en voorzien van beton mortel. Vervolgens worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan beton met hout schutting, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Meise voor extra info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton omheining kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal goede montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren beton met hout schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting beton met hout schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting beton met hout schutting
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de hekwerk solide en stabiel is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over beton met hout schutting of overige zaken zoals schutting 100 cm hoog. Als u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “beton met hout schutting”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over beton met hout schutting of deurschutting 100 cm breed.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

beton met hout schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
beton met hout schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en beton met hout schuttingDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere omheiningen of beton storten voor paal, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het slim om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over beton met hout schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over beton met hout schutting


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn vaak vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over beton met hout schutting of “keerwand hout of beton“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een kabelleiding of kabel leiding van de gemeente op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals beton met hout schuttingHet plaatsen van een tuinschutting hoe hoog mag een erfafscheiding zijn kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die tuinafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top