“brede houten planken voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over brede houten planken voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over diverse soorten hekwerken en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken zoals brede houten planken voor buiten. Zo zijn er diverse type erfafscheidingen beschikbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

brede houten planken voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info brede houten planken voor buiten
Tuinschutting met raster
brede houten planken voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn sterk, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus goed tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitzoeken van een omheining is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over brede houten planken voor buiten of schutting laten plaatsen Lierop op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of brede houten planken voor buiten

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle optie voor het afscheiden van de tuin of kavel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de bodem worden aangebracht en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton schutting is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en voorzien van mortel specie. Naderhand worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan brede houten planken voor buiten, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Liessel voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal goede montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren brede houten planken voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting brede houten planken voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting brede houten planken voor buiten
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk stevig en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over brede houten planken voor buiten of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Heerenveen. Wanneer u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de omheining regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “brede houten planken voor buiten”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over brede houten planken voor buiten of houten balken in tuin.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

brede houten planken voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
brede houten planken voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en brede houten planken voor buitenDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton omheining is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Beilen, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de positie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over brede houten planken voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over brede houten planken voor buiten


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over brede houten planken voor buiten of “schutting laten plaatsen Zutphen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of glasvezel leidingen vlak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals brede houten planken voor buitenHet zetten van een schutting blokhutprofiel schutting Douglas kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven