“douglas hout kopen België”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over douglas hout kopen België? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra informatie over verschillende soorten erfafscheidingen en gerelateerde thema`s waar consumenten naar zoeken zoals douglas hout kopen België. Zo zijn er verscheidene type tuinschuttingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

douglas hout kopen België foto
Dubbele poort Nobifix
Info douglas hout kopen België
Tuinschutting met raster
douglas hout kopen België blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een erfafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over douglas hout kopen België of schutting laten plaatsenstaphorst op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of douglas hout kopen België

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van de tuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die stevig in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een beton schutting is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en aangestort met mortel specie. Vervolgens worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan douglas hout kopen België, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Zuidbroek voor meer kennisgeving.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren douglas hout kopen België
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting douglas hout kopen België
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting douglas hout kopen België
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk robuust en stabiel is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over douglas hout kopen België of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Prinsenbeek. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “douglas hout kopen België”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over douglas hout kopen België of hout betonschutting halfhoog.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

douglas hout kopen België Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
douglas hout kopen België beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en douglas hout kopen BelgiëEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting laten plaatsen Hulsberg, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de situatie van de erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over douglas hout kopen België

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over douglas hout kopen België


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over douglas hout kopen België of “schutting laten plaatsen Menaldum“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen precies tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals douglas hout kopen BelgiëHet zetten van een tuinschutting dubbele poort met loopdeur kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om de tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top