“douglas hout planken Gamma”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over douglas hout planken Gamma? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer informatie over verschillende type omheiningen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters naar zoeken zoals douglas hout planken Gamma. Zo zijn er meerdere type omheiningen beschikbaar, elk met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

douglas hout planken Gamma foto
Dubbele poort Nobifix
Info douglas hout planken Gamma
Tuinschutting met raster
douglas hout planken Gamma blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stabiel, beschikken over een lange levensduur en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton omheiningen zijn keurig bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe omheiningen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een omheining is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over douglas hout planken Gamma of beton bestellen den haag op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of douglas hout planken Gamma

Een betonschutting is een stevige en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van uw achtertuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die robuust in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgevult met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton tuinschutting is een schutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en aangestort met beton mortel. Naderhand worden de betonplaten ertussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan douglas hout planken Gamma, kijk dan ook eens op hoe diep moet een paal in de grond voor meer info.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten hekwerken wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een wellustige uitstraling te geven.

Een beton schutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal goede montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren douglas hout planken Gamma
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting douglas hout planken Gamma
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting douglas hout planken Gamma
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over douglas hout planken Gamma of afwijkende dingen zoals deurschutting 100 cm breed. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “douglas hout planken Gamma”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw omheining en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over douglas hout planken Gamma of douglas schutting horizontaal zwart.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

douglas hout planken Gamma Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
douglas hout planken Gamma beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en douglas hout planken GammaDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting laten plaatsen Gronsveld, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de locatie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over douglas hout planken Gamma

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over douglas hout planken Gamma


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over douglas hout planken Gamma of “planken aan elkaar bevestigen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de gemeente op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals douglas hout planken GammaHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Heist-op-den-Berg kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de schuttingdelen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top