“douglas hout planken Praxis”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over douglas hout planken Praxis? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer info over verschillende type omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld douglas hout planken Praxis. Zo zijn er verschillende type tuinschuttingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

douglas hout planken Praxis foto
Dubbele poort Nobifix
Info douglas hout planken Praxis
Tuinschutting met raster
douglas hout planken Praxis blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de vaakst verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn robuust, beschikken over een grote levensduur en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn goed opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het kiezen van een erfafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over douglas hout planken Praxis of schutting laten plaatsen Pannerden op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of douglas hout planken Praxis

Een beton schutting is een stevige en geluidswerende keus voor het afsluiten van de tuin of kavel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de grond worden geplaatst en vervolgens worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een tuinschutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de bodem gezet en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonplaten daartussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan douglas hout planken Praxis, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen De Bilt voor meer informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren douglas hout planken Praxis
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting douglas hout planken Praxis
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting douglas hout planken Praxis
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de schutting solide en stabiel is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over douglas hout planken Praxis of andere zaken zoals gaaspaneel bevestigen aan muur. Indien u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “douglas hout planken Praxis”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over douglas hout planken Praxis of beton schutting met houtmotief.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

douglas hout planken Praxis Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
douglas hout planken Praxis beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en douglas hout planken PraxisEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens verder om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of hout betonschutting douglas, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over douglas hout planken Praxis

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over douglas hout planken Praxis


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over douglas hout planken Praxis of “kant en klaar betonmortel“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te plaatsen en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er buizen of slangen direct tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals douglas hout planken PraxisHet plaatsen van een hekwerk schutting laten plaatsen Ruisbroek kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om de hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top