“douglas of geïmpregneerd vuren”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over douglas of geïmpregneerd vuren? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer kennisgeving over verscheidene type omheiningen en bijbehorende thema`s waar consumenten naar zoeken zoals douglas of geïmpregneerd vuren. Zo zijn er meerdere soorten tuinschuttingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

douglas of geïmpregneerd vuren foto
Dubbele poort Nobifix
Info douglas of geïmpregneerd vuren
Tuinschutting met raster
douglas of geïmpregneerd vuren blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stabiel, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren, modellen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over douglas of geïmpregneerd vuren of red class wood beitsen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste beton schuttingen”

Betonschutting of douglas of geïmpregneerd vuren

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stevig in de bodem worden neerzetten en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton omheining is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond geplaatst en voorzien van mortel specie. Daarna worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan douglas of geïmpregneerd vuren, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Willemstad voor extra informatie.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal goede montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren douglas of geïmpregneerd vuren
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting douglas of geïmpregneerd vuren
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting douglas of geïmpregneerd vuren
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die keurig past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over douglas of geïmpregneerd vuren of overige zaken zoals hoe lang moet mortel drogen. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “douglas of geïmpregneerd vuren”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over douglas of geïmpregneerd vuren of welke maatslagpluggen gebruiken.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

douglas of geïmpregneerd vuren Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
douglas of geïmpregneerd vuren beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en douglas of geïmpregneerd vurenDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de omheining stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting laten plaatsen Aartselaar, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van uw perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over douglas of geïmpregneerd vuren

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over douglas of geïmpregneerd vuren


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over douglas of geïmpregneerd vuren of “zelf houten poort maken“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals douglas of geïmpregneerd vurenHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Boshoven kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om de tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type schutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top