“duurzaam hout voor buiten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over duurzaam hout voor buiten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer info over verschillende type omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld duurzaam hout voor buiten. Zo zijn er meerdere type tuinschuttingen leverbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

duurzaam hout voor buiten foto
Dubbele poort Nobifix
Info duurzaam hout voor buiten
Tuinschutting met raster
duurzaam hout voor buiten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stabiel, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combine van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over duurzaam hout voor buiten of beton schutting den haag op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste beton schuttingen”

Betonschutting of duurzaam hout voor buiten

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle keus voor het afsluiten van de tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de aarde worden geplaatst en vervolgens worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton hekwerk is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond gezet en voorzien van betonmortel. Achteraf worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan duurzaam hout voor buiten, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Eemnes voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal goede montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren duurzaam hout voor buiten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting duurzaam hout voor buiten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting duurzaam hout voor buiten
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining stevig en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over duurzaam hout voor buiten of afwijkende dingen zoals Zweeds rabatschutting plaatsen. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “duurzaam hout voor buiten”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over duurzaam hout voor buiten of douglas planken 3 meter.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

duurzaam hout voor buiten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
duurzaam hout voor buiten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en duurzaam hout voor buitenDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of gezaagde planken met schors, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het begrijpelijk om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over duurzaam hout voor buiten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over duurzaam hout voor buiten


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over duurzaam hout voor buiten of “hout betonschutting compleet met gratis plaatsing“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de schutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de gemeente op de perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals duurzaam hout voor buitenHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting prijzen incl plaatsen Groningen kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om een tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top