“gaashekwerk met houten palen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over gaashekwerk met houten palen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer info over verscheidene soorten schuttingen en bijbehorende thema`s waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld gaashekwerk met houten palen. Zo zijn er verschillende soorten tuinafscheidingen leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

gaashekwerk met houten palen foto
Dubbele poort Nobifix
Info gaashekwerk met houten palen
Tuinschutting met raster
gaashekwerk met houten palen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stabiel, hebben een grote levensduur en vereisen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over gaashekwerk met houten palen of stalen paal in de grond op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste beton hout schuttingen”

Betonschutting of gaashekwerk met houten palen

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle keus voor het afsluiten van de achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de grond worden aangebracht en daarna worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een hekwerk waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan gaashekwerk met houten palen, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Bunsbeek voor extra info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswering. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een beton omheining kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren gaashekwerk met houten palen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting gaashekwerk met houten palen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting gaashekwerk met houten palen
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de schutting sterk en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over gaashekwerk met houten palen of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Benschop. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “gaashekwerk met houten palen”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over gaashekwerk met houten palen of schutting laten plaatsen Bekkevoort.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

gaashekwerk met houten palen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
gaashekwerk met houten palen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en gaashekwerk met houten palenEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er over te lezen. De luxe hout-beton schutting is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton hekwerk is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting laten plaatsen Hoofddorp, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over gaashekwerk met houten palen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over gaashekwerk met houten palen


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over gaashekwerk met houten palen of “schutting laten plaatsen Waalre“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er kabels of leidingen precies tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals gaashekwerk met houten palenHet zetten van een schutting kant en klaar hek kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top