“gering hout en beton”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over gering hout en beton? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over verscheidene soorten omheiningen en bijbehorende thema`s waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld gering hout en beton. Zo zijn er verschillende type tuinafscheidingen beschikbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

gering hout en beton foto
Dubbele poort Nobifix
Info gering hout en beton
Tuinschutting met raster
gering hout en beton blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn sterk, zijn duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn leverbaar in diverse kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton omheiningen zijn goed opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe omheiningen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over gering hout en beton of schutting laten plaatsen Hamme op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of gering hout en beton

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle keus voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stabiel in de grond worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een schutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond geplaatst en voorzien van beton mortel. Vervolgens worden de betonplaten ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan gering hout en beton, kijk dan eens op inkijk buren tuin van boven voor extra info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren gering hout en beton
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting gering hout en beton
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting gering hout en beton
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar gezet en met een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de schutting robuust en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over gering hout en beton of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Bevel. Ingeval u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “gering hout en beton”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over gering hout en beton of schutting laten plaatsen Walshoutem.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

gering hout en beton Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
gering hout en beton beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en gering hout en betonEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus meer informatie om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Balk, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over gering hout en beton

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over gering hout en beton


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over gering hout en beton of “schutting laten plaatsen Veen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er buizen of leidingen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals gering hout en betonHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Zevenhuizen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top