“geschaafd douglas hout kopen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over geschaafd douglas hout kopen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer informatie over verscheidene type tuinschuttingen en bijbehorende thema`s waar consumenten naar zoeken zoals geschaafd douglas hout kopen. Zo zijn er diverse type tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

geschaafd douglas hout kopen foto
Dubbele poort Nobifix
Info geschaafd douglas hout kopen
Tuinschutting met raster
geschaafd douglas hout kopen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn krachtig, beschikken over een lange levensduur en vergen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton schuttingen zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over geschaafd douglas hout kopen of schutting laten plaatsen Oude-Tonge op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of geschaafd douglas hout kopen

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de grond worden aangebracht en daarna worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinafscheiding waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en voorzien van betonmortel. Dan worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan geschaafd douglas hout kopen, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Zoetermeer voor meer kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton schutting kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal professionele installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren geschaafd douglas hout kopen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting geschaafd douglas hout kopen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting geschaafd douglas hout kopen
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en stabiel is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over geschaafd douglas hout kopen of overige dingen zoals schutting laten plaatsen Groenlo. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “geschaafd douglas hout kopen”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over geschaafd douglas hout kopen of schutting laten plaatsen Wortel.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

geschaafd douglas hout kopen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
geschaafd douglas hout kopen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en geschaafd douglas hout kopenEen luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er over te weten te komen. De luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of houten poorten en hekken, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het slim om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over geschaafd douglas hout kopen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over geschaafd douglas hout kopen


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over geschaafd douglas hout kopen of “gaashekwerk met houten palen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te monteren en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de erfafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of leidingen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals geschaafd douglas hout kopenHet plaatsen van een hekwerk palen voor in de tuin kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top