“goedkope houten balken te koop”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over goedkope houten balken te koop? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer informatie over diverse soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar mensen naar zoeken zoals goedkope houten balken te koop. Zo zijn er verschillende type schuttingen leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

goedkope houten balken te koop foto
Dubbele poort Nobifix
Info goedkope houten balken te koop
Tuinschutting met raster
goedkope houten balken te koop blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn krachtig, beschikken over een grote levensduur en vergen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton schuttingen zijn goed opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en woning, en natuurlijk uw budget. Lees meer over goedkope houten balken te koop of Nobifix behandelen of niet op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of goedkope houten balken te koop

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende optie voor het afscheiden van de tuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de grond worden geplaatst en achteraf worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een erfafscheiding waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van mortel specie. Dan worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan goedkope houten balken te koop, kijk dan eens op tuinpoortslot met cilinder voor extra kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren goedkope houten balken te koop
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting goedkope houten balken te koop
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting goedkope houten balken te koop
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding sterk en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over goedkope houten balken te koop of overige dingen zoals hoeveel mag een offerte afwijken. Als u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “goedkope houten balken te koop”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over goedkope houten balken te koop of schutting laten plaatsen Nijverdal.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

goedkope houten balken te koop Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
goedkope houten balken te koop beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en goedkope houten balken te koopEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton schutting is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de schutting solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Walem, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Indien u twijfeld over de perceelgrens is het soms wijs om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over goedkope houten balken te koop

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over goedkope houten balken te koop


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over goedkope houten balken te koop of “beton hout schutting plaatsen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op uw erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals goedkope houten balken te koopHet plaatsen van een hekwerk houten planken 12 cm breed kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top