“grenen of vurenschutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over grenen of vurenschutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra informatie over diverse type omheiningen en gerelateerde thema`s waar mensen naar zoeken zoals grenen of vurenschutting. Zo zijn er verschillende soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

grenen of vurenschutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info grenen of vurenschutting
Tuinschutting met raster
grenen of vurenschutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stabiel, hebben een lange levensduur en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Hout beton schuttingen zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Luxe omheiningen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en huis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over grenen of vurenschutting of schutting laten plaatsen Vuren op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de mooiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of grenen of vurenschutting

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle optie voor het afsluiten van de tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die robuust in de bodem worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan grenen of vurenschutting, kijk dan eens op onbehandeld douglas hout buiten voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een speelse uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans goede montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren grenen of vurenschutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting grenen of vurenschutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting grenen of vurenschutting
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding sterk en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over grenen of vurenschutting of afwijkende dingen zoals welke schroeven voor hout. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “grenen of vurenschutting”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over grenen of vurenschutting of schutting laten plaatsen Tiel.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

grenen of vurenschutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
grenen of vurenschutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en grenen of vurenschuttingEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips over schuttingen om er over te lezen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinschuttingen of hout behandelen tegen wespen, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het soms wijs om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over grenen of vurenschutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over grenen of vurenschutting


Er zijn verschillende soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over grenen of vurenschutting of “schutting maken van planken“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of leidingen precies tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals grenen of vurenschuttingHet zetten van een hekwerk schutting laten plaatsen Vissenaken kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top