“groen en grasschuttingen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over groen en grasschuttingen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra informatie over verschillende soorten omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten naar zoeken zoals groen en grasschuttingen. Zo zijn er verscheidene soorten tuinschuttingen leverbaar, ieder met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

groen en grasschuttingen foto
Dubbele poort Nobifix
Info groen en grasschuttingen
Tuinschutting met raster
groen en grasschuttingen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in verscheidene soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn robuust, zijn duurzaam en vergen zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton omheiningen zijn goed bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over groen en grasschuttingen of schutting laten plaatsen Beringen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste luxe schuttingen”

Betonschutting of groen en grasschuttingen

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van uw achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de aarde worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld steen betonplaten.

Een betonnen omheining is een hekwerk waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan groen en grasschuttingen, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Bruinisse voor extra kennisgeving.

Een betonnen omheining biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal professionele installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren groen en grasschuttingen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting groen en grasschuttingen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting groen en grasschuttingen
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de schutting sterk en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief makkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over groen en grasschuttingen of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Retie. Indien u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de omheining regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “groen en grasschuttingen”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over groen en grasschuttingen of oude beton schutting verven.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

groen en grasschuttingen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
groen en grasschuttingen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en groen en grasschuttingenEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er over te lezen. Een luxe hout-beton omheining is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de omheining solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of op laten maken bij douglas, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van uw erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over groen en grasschuttingen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over groen en grasschuttingen


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over groen en grasschuttingen of “wat voor hout is douglas“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te monteren en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Af en toe liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals groen en grasschuttingenHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Dilbeek kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om een hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te zetten, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top