“groenblijvende haag kant en klaar haag”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over groenblijvende haag kant en klaar haag? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra voorlichting over verschillende soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten op zoeken zoals groenblijvende haag kant en klaar haag. Zo zijn er verscheidene type tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

groenblijvende haag kant en klaar haag foto
Dubbele poort Nobifix
Info groenblijvende haag kant en klaar haag
Tuinschutting met raster
groenblijvende haag kant en klaar haag blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw tuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stevig, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton schuttingen zijn perfect opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw tuin en woning, en uiteraard uw budget. Lees meer over groenblijvende haag kant en klaar haag of planken 10 cm breed op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of groenblijvende haag kant en klaar haag

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle keus voor het afsluiten van de tuin of terrein. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stevig in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgevult met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een schutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en voorzien van mortel specie. Vervolgens worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan groenblijvende haag kant en klaar haag, kijk dan ook eens op tuinpoort aan muur bevestigen voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist doorgaans professionele installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren groenblijvende haag kant en klaar haag
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting groenblijvende haag kant en klaar haag
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting groenblijvende haag kant en klaar haag
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk solide en stabiel is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over groenblijvende haag kant en klaar haag of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Meteren. Wanneer u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “groenblijvende haag kant en klaar haag”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over groenblijvende haag kant en klaar haag of schutting smalle verticale latten.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

groenblijvende haag kant en klaar haag Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
groenblijvende haag kant en klaar haag beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en groenblijvende haag kant en klaar haagEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de omheining solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of zelf een schutting maken, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het begrijpelijk om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over groenblijvende haag kant en klaar haag

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over groenblijvende haag kant en klaar haag


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over groenblijvende haag kant en klaar haag of “schutting laten plaatsen Stabroek“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals groenblijvende haag kant en klaar haagHet zetten van een tuinschutting welke schroeven voorschutting kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top