“groene aanslag houtenschutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over groene aanslag houtenschutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over verschillende type tuinafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken zoals groene aanslag houtenschutting. Zo zijn er verschillende soorten erfafscheidingen leverbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

groene aanslag houtenschutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info groene aanslag houtenschutting
Tuinschutting met raster
groene aanslag houtenschutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de meest voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in diverse soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn sterk, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een erfafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over groene aanslag houtenschutting of schutting laten plaatsen Hellendoorn op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste beton hout schuttingen”

Betonschutting of groene aanslag houtenschutting

Een beton schutting is een sterke en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van de tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de grond worden aangebracht en achteraf worden afgevult met b.v. Lariks betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond geplaatst en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan groene aanslag houtenschutting, kijk dan ook eens op hoe lang beton drogen voor meer info.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op betonrot, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans goede installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren groene aanslag houtenschutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting groene aanslag houtenschutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting groene aanslag houtenschutting
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en stabiel is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over groene aanslag houtenschutting of overige dingen zoals hoe ver tuinpaal in de grond. Indien u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “groene aanslag houtenschutting”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over groene aanslag houtenschutting of schutting laten plaatsen sint-Pieters-Kapelle.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

groene aanslag houtenschutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
groene aanslag houtenschutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en groene aanslag houtenschuttingDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton hekwerk is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de schutting sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of beste verf voor douglas hout, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het soms wijs om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over groene aanslag houtenschutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over groene aanslag houtenschutting


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over groene aanslag houtenschutting of “paal vastzetten in paalhouder“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er buizen of leidingen strak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals groene aanslag houtenschuttingHet plaatsen van een tuinschutting planken 20 cm breed kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om die hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top