“hang en sluitwerk poort”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hang en sluitwerk poort? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over diverse soorten hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld hang en sluitwerk poort. Zo zijn er diverse type erfafscheidingen leverbaar, ieder met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hang en sluitwerk poort foto
Dubbele poort Nobifix
Info hang en sluitwerk poort
Tuinschutting met raster
hang en sluitwerk poort blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de meest verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn solide, beschikken over een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn goed bestand tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een erfafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hang en sluitwerk poort of schutting laten plaatsen Roosendaal op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hang en sluitwerk poort

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden aangebracht en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld rots betonplaten.

Een beton tuinschutting is een tuinschutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt meestal gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en voorzien van betonmortel. Daarna worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hang en sluitwerk poort, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Warmenhuizen voor meer info.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of andere kwesties die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton schutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal goede montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hang en sluitwerk poort
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hang en sluitwerk poort
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hang en sluitwerk poort
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining solide en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hang en sluitwerk poort of andere zaken zoals tuinpoort aan muur bevestigen. Ingeval u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hang en sluitwerk poort”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hang en sluitwerk poort of schutting laten plaatsen Elst.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hang en sluitwerk poort Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hang en sluitwerk poort beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hang en sluitwerk poortDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er meer over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of gemetselde schutting met hout, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms raadzaam om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hang en sluitwerk poort

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hang en sluitwerk poort


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hang en sluitwerk poort of “schutting laten plaatsen Heffen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te plaatsen en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er buizen of slangen strak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hang en sluitwerk poortHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Pijnacker kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om die hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven