“hang en sluitwerk poorten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hang en sluitwerk poorten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verscheidene type hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld hang en sluitwerk poorten. Zo zijn er verscheidene type schuttingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hang en sluitwerk poorten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hang en sluitwerk poorten
Tuinschutting met raster
hang en sluitwerk poorten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn krachtig, hebben een grote levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn perfect opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hang en sluitwerk poorten of verschil offerte en factuur op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hang en sluitwerk poorten

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de grond geplaatst en aangestort met mortel specie. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hang en sluitwerk poorten, kijk dan eens op Praxis hout betonschutting voor extra kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton schutting kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal professionele installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hang en sluitwerk poorten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hang en sluitwerk poorten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hang en sluitwerk poorten
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die prima past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding robuust en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hang en sluitwerk poorten of afwijkende dingen zoals schutting prijs per meter. Als u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hang en sluitwerk poorten”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hang en sluitwerk poorten of grenen schutting 21 planks.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hang en sluitwerk poorten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hang en sluitwerk poorten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hang en sluitwerk poortenEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik op deze link om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton omheining is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Noord Holland, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het wijs om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hang en sluitwerk poorten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hang en sluitwerk poorten


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hang en sluitwerk poorten of “schutting laten plaatsen Heeswijk-Dinther“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of leidingen precies tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hang en sluitwerk poortenHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen sint-Lenaarts kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om een schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp te hebben. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top