“hard en zacht hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hard en zacht hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra informatie over verschillende soorten tuinschuttingen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld hard en zacht hout. Zo zijn er verscheidene soorten erfafscheidingen beschikbaar, elk met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hard en zacht hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info hard en zacht hout
Tuinschutting met raster
hard en zacht hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn solide, hebben een grote levensduur en behoeven weinig onderhoud. Ze zijn beschikbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over hard en zacht hout of gebeitst hout opnieuw beitsen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de voordeligste beton schuttingen”

Betonschutting of hard en zacht hout

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle keus voor het afsluiten van uw tuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de bodem worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een omheining waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van mortel specie. Dan worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hard en zacht hout, kijk dan eens op schutting 90 cm hoog voor meer info.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of overige zaken die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist doorgaans professionele montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hard en zacht hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hard en zacht hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hard en zacht hout
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model tuinschutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de omheining sterk en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hard en zacht hout of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Lierop. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hard en zacht hout”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hard en zacht hout of kant klare hedera hagen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hard en zacht hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hard en zacht hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hard en zacht houtDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees meer om er over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te garanderen.

Als u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of schutting laten plaatsen sint-Martens-Lennik, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hard en zacht hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hard en zacht hout


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hard en zacht hout of “houten poort op maat“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinafscheiding laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of leidingen vlak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hard en zacht houtHet plaatsen van een omheining schutting verhogen met gaas kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top