“hek maken met gaas”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hek maken met gaas? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer kennisgeving over diverse soorten tuinafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren op zoeken bijvoorbeeld hek maken met gaas. Zo zijn er verschillende type hekwerken beschikbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hek maken met gaas foto
Dubbele poort Nobifix
Info hek maken met gaas
Tuinschutting met raster
hek maken met gaas blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn sterk, beschikken over een lange levensduur en behoeven zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een schutting is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hek maken met gaas of groene schutting kant en klaar op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hek maken met gaas

Een betonschutting is een sterke en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de grond worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinschutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond geplaatst en voorzien van mortel specie. Naderhand worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hek maken met gaas, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Oostrum voor extra informatie.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten erfafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist meestal professionele installatie. Verder kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hek maken met gaas
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hek maken met gaas
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hek maken met gaas
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining sterk en stabiel is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hek maken met gaas of afwijkende dingen zoals schutting laten plaatsen Wortel. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hek maken met gaas”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hek maken met gaas of hoeveel mag een deur kromtrekken.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hek maken met gaas Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hek maken met gaas beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en hek maken met gaasDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er meer over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te garanderen.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of h en s beton, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de locatie van uw perceelgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hek maken met gaas

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hek maken met gaas


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hek maken met gaas of “schutting laten plaatsen Nieuwe-Tonge“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Incidenteel liggen er kabels of slangen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hek maken met gaasHet plaatsen van een omheining paal uit de grond trekken kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om de erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top