“hek maken van hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hek maken van hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over diverse type tuinschuttingen en gerelateerde thema`s waar consumenten naar zoeken zoals hek maken van hout. Zo zijn er meerdere type omheiningen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hek maken van hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info hek maken van hout
Tuinschutting met raster
hek maken van hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn solide, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combine van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een schutting is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de achtertuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hek maken van hout of schutting laten plaatsen ‘t Veld op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hek maken van hout

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende keus voor het afsluiten van uw achtertuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de grond worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een beton schutting is een schutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele constructie die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hek maken van hout, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Volendam voor extra informatie.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere problemen die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hek maken van hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hek maken van hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hek maken van hout
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die keurig past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining solide en stabiel is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hek maken van hout of overige zaken zoals douglas hout planken Gamma. Als u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hek maken van hout”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hek maken van hout of schutting laten plaatsen Dordrecht.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hek maken van hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hek maken van hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hek maken van houtEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er over te lezen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Meerssen, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hek maken van hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hek maken van hout


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hek maken van hout of “schutting laten plaatsen Merksplas“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Soms liggen er kabels of glasvezel leidingen direct tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hek maken van houtHet plaatsen van een tuinschutting olie voor teak tuinmeubelen kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om die hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top