“hekje maken van hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hekje maken van hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer voorlichting over verschillende soorten tuinafscheidingen en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken bijvoorbeeld hekje maken van hout. Zo zijn er verschillende soorten tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hekje maken van hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info hekje maken van hout
Tuinschutting met raster
hekje maken van hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de meest verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stevig, zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woning, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hekje maken van hout of schutting laten plaatsen Almelo op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hekje maken van hout

Betonschuttingen zijn een stevige en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de grond worden geplaatst en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een beton omheining is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hekje maken van hout, kijk dan eens op tuinpoort 120 cm breed voor extra kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal goede installatie. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hekje maken van hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hekje maken van hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hekje maken van hout
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de omheining sterk en vaststaand is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hekje maken van hout of andere zaken zoals douglas hout schoonmaken groene zeep. Als u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hekje maken van hout”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinschutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hekje maken van hout of schutting laten plaatsen Heerlen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hekje maken van hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hekje maken van hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hekje maken van houtDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton hekwerk is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton omheining is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere omheiningen of geïmpregneerd vuren of douglas, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hekje maken van hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hekje maken van hout


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hekje maken van hout of “schutting laten plaatsen Utrecht“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te monteren en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Wanneer u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of slangen precies tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hekje maken van houtHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Den Helder kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven