“hekje maken van hout”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hekje maken van hout? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer info over verscheidene soorten omheiningen en gerelateerde thema`s waar consumenten naar zoeken zoals hekje maken van hout. Zo zijn er verschillende type erfafscheidingen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hekje maken van hout foto
Dubbele poort Nobifix
Info hekje maken van hout
Tuinschutting met raster
hekje maken van hout blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw tuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn robuust, zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een tuinafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hekje maken van hout of schutting laten plaatsen Almelo op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste beton schuttingen”

Betonschutting of hekje maken van hout

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afscheiden van de tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een betonnen omheining is een hekwerk waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hekje maken van hout, kijk dan ook eens op tuinpoort 120 cm breed voor extra info.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal professionele montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hekje maken van hout
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hekje maken van hout
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hekje maken van hout
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die keurig past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de schutting robuust en stabiel is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hekje maken van hout of andere dingen zoals douglas hout schoonmaken groene zeep. Indien u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hekje maken van hout”

Als laatste, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hekje maken van hout of schutting laten plaatsen Heerlen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hekje maken van hout Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hekje maken van hout beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hekje maken van houtEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er meer over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere schuttingen of geïmpregneerd vuren of douglas, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de positie van de perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hekje maken van hout

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hekje maken van hout


Er zijn verschillende soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hekje maken van hout of “schutting laten plaatsen Utrecht“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Als u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de gemeente op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hekje maken van houtHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Den Helder kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een erfafscheiding te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top