“hekwerk 40 cm hoog”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hekwerk 40 cm hoog? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over verschillende soorten schuttingen en gerelateerde thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld hekwerk 40 cm hoog. Zo zijn er meerdere soorten tuinafscheidingen beschikbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet vervaardigd zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hekwerk 40 cm hoog foto
Dubbele poort Nobifix
Info hekwerk 40 cm hoog
Tuinschutting met raster
hekwerk 40 cm hoog blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in verscheidene soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn stabiel, beschikken over een grote levensduur en vereisen weinig onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een schutting is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woning, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hekwerk 40 cm hoog of schutting laten plaatsen Zoutleeuw op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hekwerk 40 cm hoog

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle keus voor het afsluiten van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonplaten, die stevig in de aarde worden geplaatst en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en voorzien van mortel specie. Vervolgens worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hekwerk 40 cm hoog, kijk dan eens op zelf geluidswerende schutting maken voor extra kennisgeving.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten omheiningen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans goede installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hekwerk 40 cm hoog
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hekwerk 40 cm hoog
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hekwerk 40 cm hoog
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die keurig past bij diverse tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de omheining robuust en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hekwerk 40 cm hoog of andere dingen zoals wat is een betonpoer. Indien u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hekwerk 40 cm hoog”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hekwerk 40 cm hoog of wat is composietschutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hekwerk 40 cm hoog Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hekwerk 40 cm hoog beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hekwerk 40 cm hoogDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus ga naar deze pagina om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton hekwerk is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere hekwerken of hoeveel mag een deur kromtrekken, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hekwerk 40 cm hoog

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hekwerk 40 cm hoog


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn veelal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hekwerk 40 cm hoog of “paal op poer bevestigen“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er buizen of leidingen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hekwerk 40 cm hoogHet zetten van een tuinschutting schutting laten plaatsen Rijsbergen kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om die tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type omheining en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de schutting te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top