“hekwerk met houten palen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hekwerk met houten palen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra informatie over verscheidene soorten hekwerken en bijbehorende thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld hekwerk met houten palen. Zo zijn er diverse soorten omheiningen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hekwerk met houten palen foto
Dubbele poort Nobifix
Info hekwerk met houten palen
Tuinschutting met raster
hekwerk met houten palen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme charisma aan uw tuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn solide, hebben een grote levensduur en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een erfafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hekwerk met houten palen of schutting laten plaatsen Herstappe op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of hekwerk met houten palen

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende keus voor het afsluiten van uw achtertuin of terrein. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die robuust in de grond worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een beton omheining is een tuinafscheiding waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en aangestort met beton mortel. Naderhand worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hekwerk met houten palen, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Abbekerk voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, insectenplagen of andere zaken die bij houten hekwerken wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist doorgaans professionele installatie. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hekwerk met houten palen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hekwerk met houten palen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hekwerk met houten palen
Dubbele poort
Ruime keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort hekwerk waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding sterk en vaststaand is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hekwerk met houten palen of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Hazerswoude-Dorp. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hekwerk met houten palen”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hekwerk met houten palen of moet je douglas behandelen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hekwerk met houten palen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hekwerk met houten palen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hekwerk met houten palenEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton schutting is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de tuinschutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of hout beton schutting incl plaatsen, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het wijs om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hekwerk met houten palen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hekwerk met houten palen


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hekwerk met houten palen of “beton met houtschutting“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of slangen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hekwerk met houten palenHet zetten van een schutting zwarte beits voor binnen kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven