“hekwerk tuin laten plaatsen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hekwerk tuin laten plaatsen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over verscheidene soorten erfafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar mensen op zoeken zoals hekwerk tuin laten plaatsen. Zo zijn er diverse soorten tuinafscheidingen beschikbaar, elk met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hekwerk tuin laten plaatsen foto
Dubbele poort Nobifix
Info hekwerk tuin laten plaatsen
Tuinschutting met raster
hekwerk tuin laten plaatsen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stabiel, beschikken over een lange levensduur en vergen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Hout beton schuttingen zijn goed opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over hekwerk tuin laten plaatsen of hout betonschutting goedkoop op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of hekwerk tuin laten plaatsen

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle keus voor het afscheiden van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de aarde worden geplaatst en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton tuinafscheiding is een hekwerk waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en aangestort met mortel specie. Dan worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hekwerk tuin laten plaatsen, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Kampenhout voor meer informatie.

Een betonnen omheining biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of andere kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist veelal goede montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hekwerk tuin laten plaatsen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hekwerk tuin laten plaatsen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hekwerk tuin laten plaatsen
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de erfafscheiding sterk en vaststaand is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hekwerk tuin laten plaatsen of andere dingen zoals wat is douglas hout. Indien u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hekwerk tuin laten plaatsen”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hekwerk tuin laten plaatsen of schutting laten plaatsen Kamperland.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hekwerk tuin laten plaatsen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hekwerk tuin laten plaatsen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hekwerk tuin laten plaatsenEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton omheining is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere omheiningen of verf voor houten schutting, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het soms begrijpelijk om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hekwerk tuin laten plaatsen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hekwerk tuin laten plaatsen


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hekwerk tuin laten plaatsen of “schutting laten plaatsen Lith“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de schutting laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de gemeente op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hekwerk tuin laten plaatsenHet plaatsen van een tuinschutting hout betonschutting incl plaatsen kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om de erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top