“hoe bepaal je de erfgrens”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe bepaal je de erfgrens? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra info over diverse type erfafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld hoe bepaal je de erfgrens. Zo zijn er meerdere type schuttingen beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe bepaal je de erfgrens foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe bepaal je de erfgrens
Tuinschutting met raster
hoe bepaal je de erfgrens blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn krachtig, hebben een grote levensduur en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton omheiningen zijn goed opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe bepaal je de erfgrens of raam in schutting maken op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de fraaiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of hoe bepaal je de erfgrens

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle keus voor het afsluiten van de achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de grond worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een beton schutting is een omheining waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Daarna worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe bepaal je de erfgrens, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Vosselaar voor extra info.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist doorgaans goede installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoe bepaal je de erfgrens
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe bepaal je de erfgrens
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe bepaal je de erfgrens
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding robuust en stabiel is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe bepaal je de erfgrens of andere zaken zoals wat kost een betonnen schutting. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe bepaal je de erfgrens”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe bepaal je de erfgrens of schutting laten plaatsen Nuth.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe bepaal je de erfgrens Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe bepaal je de erfgrens beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hoe bepaal je de erfgrensDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Weerselo, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het wijs om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe bepaal je de erfgrens

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe bepaal je de erfgrens


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type hekwerk voor in de tuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe bepaal je de erfgrens of “schutting laten plaatsen Andijk“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel van de procincie op de erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe bepaal je de erfgrensHet zetten van een tuinschutting schutting laten plaatsen Gorssel kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om die schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top