“hoe bepaal je de erfgrens”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe bepaal je de erfgrens? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over verschillende type hekwerken en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld hoe bepaal je de erfgrens. Zo zijn er verscheidene type tuinafscheidingen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

hoe bepaal je de erfgrens foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe bepaal je de erfgrens
Tuinschutting met raster
hoe bepaal je de erfgrens blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn beschikbaar in diverse houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten tuinschuttingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn robuust, zijn duurzaam en verlangen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn keurig opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hoe bepaal je de erfgrens of raam in schutting maken op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe bepaal je de erfgrens

Een betonschutting is een stevige en stijlvolle keus voor het afscheiden van de tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die solide in de bodem worden aangebracht en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een tuinschutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en aangestort met betonmortel. Daarna worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele constructie die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe bepaal je de erfgrens, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Vosselaar voor extra informatie.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een wellustige uitstraling te geven.

Een beton omheining kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans goede installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hoe bepaal je de erfgrens
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe bepaal je de erfgrens
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe bepaal je de erfgrens
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar geplaatst en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de omheining sterk en vaststaand is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe bepaal je de erfgrens of andere zaken zoals wat kost een betonnen schutting. Ingeval u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe bepaal je de erfgrens”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe bepaal je de erfgrens of schutting laten plaatsen Nuth.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe bepaal je de erfgrens Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe bepaal je de erfgrens beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hoe bepaal je de erfgrensEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar andere hekwerken of schutting laten plaatsen Weerselo, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de locatie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe bepaal je de erfgrens

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe bepaal je de erfgrens


Er zijn verscheidene type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe bepaal je de erfgrens of “schutting laten plaatsen Andijk“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te monteren en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de procincie op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe bepaal je de erfgrensHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Gorssel kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om de erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de omheining te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven