“hoe breed is een schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe breed is een schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer informatie over diverse soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld hoe breed is een schutting. Zo zijn er verscheidene soorten schuttingen leverbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hoe breed is een schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe breed is een schutting
Tuinschutting met raster
hoe breed is een schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst verkochte soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten omheiningen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn krachtig, zijn duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn perfect bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een tuinafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hoe breed is een schutting of schutting laten plaatsen Hulsen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe breed is een schutting

Een beton schutting is een stevige en stijlvolle keus voor het afsluiten van de achtertuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en aangestort met mortel specie. Dan worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe breed is een schutting, kijk dan ook eens op zwarte beits voor binnen voor extra kennisgeving.

Een betonnen schutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het relatief simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton omheining kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hoe breed is een schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe breed is een schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe breed is een schutting
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding stevig en stabiel is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoe breed is een schutting of overige zaken zoals kant en klare cement. Als u de schutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe breed is een schutting”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe breed is een schutting of verschil links rechts draaiende deur.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe breed is een schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe breed is een schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton hekwerk en hoe breed is een schuttingDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus Prinsschuttingen.nl om er over te lezen. De luxe hout-beton omheining is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton schutting is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te waarborgen.

Als u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting laten plaatsen Peer, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de situatie van de erfgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe breed is een schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe breed is een schutting


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe breed is een schutting of “mag een schutting op de erfgrens staan“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te monteren en zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de omheining laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of slangen precies tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfeling kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe breed is een schuttingHet plaatsen van een tuinafscheiding schutting van dunne latjes kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om die omheining te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top