“hoe breed is een schuttingdeel”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe breed is een schuttingdeel? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer kennisgeving over diverse type omheiningen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten op zoeken zoals hoe breed is een schuttingdeel. Zo zijn er diverse soorten tuinschuttingen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variatie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

hoe breed is een schuttingdeel foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe breed is een schuttingdeel
Tuinschutting met raster
hoe breed is een schuttingdeel blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn solide, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hoe breed is een schuttingdeel of paal uit de grond halen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste blokhutprofiel schuttingen”

Betonschutting of hoe breed is een schuttingdeel

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende keus voor het afsluiten van de tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton erfafscheiding is een tuinafscheiding waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Achteraf worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe breed is een schuttingdeel, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Onstwedde voor extra informatie.

Een betonnen omheining biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of andere kwesties die bij houten hekwerken wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen schutting kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist veelal goede montage. Bovendien kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe breed is een schuttingdeel
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe breed is een schuttingdeel
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe breed is een schuttingdeel
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding sterk en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe breed is een schuttingdeel of andere dingen zoals erfafscheiding lage tuinafscheiding voortuin. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe breed is een schuttingdeel”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe breed is een schuttingdeel of red class wood of douglas.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe breed is een schuttingdeel Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe breed is een schuttingdeel beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoe breed is een schuttingdeelDe luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waardoor het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er over te lezen. De luxe hout-beton erfafscheiding is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de omheining stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of betonnen poeren met draadeind, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het wijs om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe breed is een schuttingdeel

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe breed is een schuttingdeel


Er zijn verscheidene type tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe breed is een schuttingdeel of “voorbeelden bestrating kleine tuin“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of leidingen precies tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe breed is een schuttingdeelHet zetten van een hekwerk buitenstopcontact op houten paal kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hier vindt u enkele algemene stappen om de hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de schutting met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven