“hoe breed is een schuttingdeel”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe breed is een schuttingdeel? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over diverse type hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld hoe breed is een schuttingdeel. Zo zijn er verschillende type tuinafscheidingen leverbaar, ieder met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe breed is een schuttingdeel foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe breed is een schuttingdeel
Tuinschutting met raster
hoe breed is een schuttingdeel blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de vaakst voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn solide, zijn duurzaam en behoeven minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn keurig opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe breed is een schuttingdeel of paal uit de grond halen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste beton schuttingen”

Betonschutting of hoe breed is een schuttingdeel

Een betonschutting is een sterke en geluidswerende keus voor het afsluiten van uw tuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden geplaatst en vervolgens worden afgevult met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een beton omheining is een hekwerk waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde gezet en aangestort met beton mortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe breed is een schuttingdeel, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Onstwedde voor meer informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen risico op betonrot, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist veelal professionele installatie. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe breed is een schuttingdeel
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe breed is een schuttingdeel
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe breed is een schuttingdeel
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model hekwerk waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die keurig past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding robuust en stabiel is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoe breed is een schuttingdeel of afwijkende dingen zoals erfafscheiding lage tuinafscheiding voortuin. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe breed is een schuttingdeel”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe breed is een schuttingdeel of red class wood of douglas.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe breed is een schuttingdeel Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe breed is een schuttingdeel beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hoe breed is een schuttingdeelEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vraag en antwoord om er over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of betonnen poeren met draadeind, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe breed is een schuttingdeel

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe breed is een schuttingdeel


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe breed is een schuttingdeel of “voorbeelden bestrating kleine tuin“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te plaatsen en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de tuinschutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er buizen of glasvezel leidingen precies tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe breed is een schuttingdeelHet plaatsen van een omheining buitenstopcontact op houten paal kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een tuinschutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven