“hoe breed moet een poort zijn”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe breed moet een poort zijn? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra info over diverse soorten omheiningen en bijbehorende thema`s waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld hoe breed moet een poort zijn. Zo zijn er verschillende soorten erfafscheidingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hoe breed moet een poort zijn foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe breed moet een poort zijn
Tuinschutting met raster
hoe breed moet een poort zijn blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een natuurlijke en frisse charisma aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn sterk, hebben een lange levensduur en behoeven weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen omheiningen kunnen gecombineerd worden met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Hout beton hekwerken zijn perfect opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een erfafscheiding is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en woning, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe breed moet een poort zijn of schutting beitsen zonderschuren op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de mooiste betonnen schuttingen”

Betonschutting of hoe breed moet een poort zijn

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de grond worden neerzetten en vervolgens worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een erfafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van beton mortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe breed moet een poort zijn, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Lier voor meer info.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hoe breed moet een poort zijn
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe breed moet een poort zijn
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe breed moet een poort zijn
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding solide en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoe breed moet een poort zijn of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Son. Indien u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe breed moet een poort zijn”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe breed moet een poort zijn of schutting laten plaatsen Kruiningen.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe breed moet een poort zijn Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe breed moet een poort zijn beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hoe breed moet een poort zijnEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton schutting is een tuinschutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een professional om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere omheiningen of schutting laten plaatsen Sambeek, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de situatie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe breed moet een poort zijn

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe breed moet een poort zijn


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en begroting. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe breed moet een poort zijn of “palen behandelen tegen rotten“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te monteren en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe breed moet een poort zijnHet plaatsen van een tuinafscheiding wat kost een schutting kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om een schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de tuinschutting te zetten, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top