“hoe een schutting plaatsen”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe een schutting plaatsen? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over verschillende type hekwerken en bijbehorende thema`s waar mensen op zoeken zoals hoe een schutting plaatsen. Zo zijn er diverse soorten omheiningen beschikbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hoe een schutting plaatsen foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe een schutting plaatsen
Tuinschutting met raster
hoe een schutting plaatsen blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de meest verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn leverbaar in gevariëerde soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en gaasschermen. Houten tuinschuttingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stevig, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Ze zijn leverbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe hekwerken zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen bieden privacy en veiligheid en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een tuinafscheiding is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw tuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe een schutting plaatsen of Nobifix tuindeur met slot op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe een schutting plaatsen

Betonschuttingen zijn een duurzame en stijlvolle keus voor het afsluiten van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die solide in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen schutting is een tuinafscheiding waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe een schutting plaatsen, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Alsemberg voor extra info.

Een betonnen tuinschutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist meestal goede montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe een schutting plaatsen
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe een schutting plaatsen
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe een schutting plaatsen
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort tuinafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden vlak op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de erfafscheiding robuust en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief gemakkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe een schutting plaatsen of andere dingen zoals schutting laten plaatsen Affligem. Als u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe een schutting plaatsen”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe een schutting plaatsen of schutting laten plaatsen Vogelwaarde.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe een schutting plaatsen Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe een schutting plaatsen beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoe een schutting plaatsenEen luxe hout beton schutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton schutting is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de schutting solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting laten plaatsen Lienden, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer mededelen over de situatie van de erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe een schutting plaatsen

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe een schutting plaatsen


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de tuin. Ze zijn veelal gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe een schutting plaatsen of “schutting laten plaatsen Huldenberg“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of leidingen direct tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe een schutting plaatsenHet zetten van een schutting houten tuinpoort zelf maken kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de schuttingdelen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de schutting te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top