“hoe groot is mijn tuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe groot is mijn tuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer kennisgeving over verschillende soorten tuinschuttingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld hoe groot is mijn tuin. Zo zijn er verschillende type erfafscheidingen leverbaar, elk met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

hoe groot is mijn tuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe groot is mijn tuin
Tuinschutting met raster
hoe groot is mijn tuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout, tinten en modellen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en gaasschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stevig, beschikken over een lange levensduur en vergen minimaal onderhoud. Ze zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren, patronen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn perfect opgewassen tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus goed tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verschillende kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en bescherming en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een tuinschutting is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe groot is mijn tuin of Hillhout elanscherm excellent 180 op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe groot is mijn tuin

Een betonschutting is een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of terrein. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die solide in de aarde worden aangebracht en achteraf worden afgewerkt met b.v. nostalgie betonplaten.

Een betonnen tuinschutting is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van mortel specie. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die bestand is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe groot is mijn tuin, kijk dan ook eens op vurenhout komt van welke boom voor extra kennisgeving.

Een betonnen hekwerk biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige problemen die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoe groot is mijn tuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe groot is mijn tuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe groot is mijn tuin
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden horizontaal op mekaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en vaststaand is. De balken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hoe groot is mijn tuin of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Herselt. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe groot is mijn tuin”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe groot is mijn tuin of schutting laten plaatsen Ootmarsum.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe groot is mijn tuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe groot is mijn tuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hoe groot is mijn tuinEen luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vragen en antwoorden om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een hekwerk die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de omheining solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of douglas schutting horizontaal zwart, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van de perceelgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe groot is mijn tuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe groot is mijn tuin


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de tuin. Ze zijn vaak gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe groot is mijn tuin of “geïmpregneerd hout beitsen Gamma“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te monteren en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Als u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel van de procincie op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe groot is mijn tuinHet plaatsen van een tuinafscheiding paal in beton emmer kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om die schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus kijk hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top