“hoe herken je houtsoorten”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe herken je houtsoorten? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra informatie over diverse soorten omheiningen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld hoe herken je houtsoorten. Zo zijn er diverse soorten omheiningen leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe herken je houtsoorten foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe herken je houtsoorten
Tuinschutting met raster
hoe herken je houtsoorten blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest voorkomende soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn robuust, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of metalen panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten en modellen. Hout beton omheiningen zijn keurig opgewassen tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combine van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe omheiningen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen geven privacy en bescherming en passen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een erfafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hoe herken je houtsoorten of beits over geïmpregneerd hout op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de mooiste luxe schuttingen”

Betonschutting of hoe herken je houtsoorten

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende optie voor het afscheiden van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de bodem worden geplaatst en vervolgens worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een beton omheining is een schutting waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Daarna worden de betonplaten ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe herken je houtsoorten, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Maastricht voor meer informatie.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen erfafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist veelal professionele montage. Daarnaast kan het een erg zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hoe herken je houtsoorten
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe herken je houtsoorten
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe herken je houtsoorten
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die goed past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en met een tand-en-groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk sterk en vaststaand is. De planken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoe herken je houtsoorten of andere zaken zoals Zweeds rabat zwart Praxis. Als u de tuinschutting laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe herken je houtsoorten”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afgrendelen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe herken je houtsoorten of planten voor aan de schutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe herken je houtsoorten Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe herken je houtsoorten beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoe herken je houtsoortenDe luxe hout beton omheining combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er over te lezen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een schutting die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinafscheiding kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten verrichten door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de tuinschutting stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of stalen frame voor tuindeur, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de positie van uw erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe herken je houtsoorten

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe herken je houtsoorten


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type hekwerk voor in de achtertuin. Ze zijn meestal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe herken je houtsoorten of “palen in grond vastzetten“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of slangen vlak tegen of zelfs binnen de perceelgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe herken je houtsoortenHet zetten van een omheining kant en klare tuinpoorten kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om de schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Zet de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven