“hoe hoog is een schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog is een schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over verschillende soorten erfafscheidingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals hoe hoog is een schutting. Zo zijn er verscheidene type omheiningen beschikbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe hoog is een schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog is een schutting
Tuinschutting met raster
hoe hoog is een schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de meest verkochte soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in gevariëerde soorten hout, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn stevig, beschikken over een lange levensduur en vereisen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen omheiningen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Hout beton hekwerken zijn goed bestand tegen ons klimaat en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitzoeken van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hoe hoog is een schutting of welk hout voor poort op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de mooiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog is een schutting

Een betonschutting is een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de aarde worden aangebracht en daarna worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een beton omheining is een tuinschutting waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt dikwijls gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem gezet en voorzien van beton mortel. Daarna worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe hoog is een schutting, kijk dan ook eens op lage tuinafscheiding tuin afscheiding voortuin voor meer informatie.

Een betonnen tuinschutting biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten omheiningen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton hekwerk kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een fantasierijke uitstraling te geven.

Een beton omheining kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist doorgaans goede installatie. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoe hoog is een schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog is een schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog is een schutting
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar gezet en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en vaststaand is. De balken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoe hoog is een schutting of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Venray. Indien u de hekwerk laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog is een schutting”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog is een schutting of Nobifix achterdeur met dubbel glas.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog is een schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog is een schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hoe hoog is een schuttingDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens op deze pagina om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de hekwerk naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton tuinschutting is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te waarborgen.

Als u op zoek bent naar andere hekwerken of houtenschuifpoort zelf maken, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog is een schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog is een schutting


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog is een schutting of “schutting laten plaatsen Rotselaar“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Wanneer u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Indien u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de procincie op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog is een schuttingHet zetten van een omheining schutting laten plaatsen Heenvliet kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de erfafscheiding op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om een tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de tuinafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top