“hoe hoog mag de erfafscheiding zijn”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag de erfafscheiding zijn? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer info over diverse type tuinafscheidingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals hoe hoog mag de erfafscheiding zijn. Zo zijn er meerdere soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun aparte kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hoe hoog mag de erfafscheiding zijn foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag de erfafscheiding zijn
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag de erfafscheiding zijn blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de meest verkochte soorten schuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten erfafscheidingen zijn beschikbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stabiel, hebben een grote levensduur en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinschuttingen zijn keurig bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw achtertuin.

Bij het uitkiezen van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woning, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hoe hoog mag de erfafscheiding zijn of schutting laten plaatsen Lisserbroek op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste beton schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag de erfafscheiding zijn

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die robuust in de grond worden neerzetten en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een schutting waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt meestal gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en voorzien van betonmortel. Naderhand worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe hoog mag de erfafscheiding zijn, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Waddinxveen voor meer info.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe hoog mag de erfafscheiding zijn
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag de erfafscheiding zijn
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag de erfafscheiding zijn
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk robuust en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hoe hoog mag de erfafscheiding zijn of overige dingen zoals schutting laten plaatsen Bennebroek. Indien u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag de erfafscheiding zijn”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag de erfafscheiding zijn of schutting laten plaatsen Dieteren.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag de erfafscheiding zijn Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag de erfafscheiding zijn beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hoe hoog mag de erfafscheiding zijnDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk eens verder om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de omheining stevig en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting laten plaatsen Helmond, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de prijzen en montage opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag de erfafscheiding zijn

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag de erfafscheiding zijn


Er zijn verscheidene type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag de erfafscheiding zijn of “schutting laten plaatsen Appingedam“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Mogelijk liggen er kabels of slangen strak tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij aarzeling kunt u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag de erfafscheiding zijnHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Eefde kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de omheining op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om de tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de tuinschermen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus lees er alles over als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven