“hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u meer informatie over verscheidene type tuinafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar mensen op zoeken zoals hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn. Zo zijn er meerdere type schuttingen beschikbaar, ieder met hun eigen karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest voorkomende soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn stevig, zijn duurzaam en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton omheiningen zijn keurig bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus goed tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een tuinschutting is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en vanzelfsprekend uw begroting. Lees meer over hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn of schutting laten plaatsen Norg op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle optie voor het afsluiten van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonnen platen, die stabiel in de bodem worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. Lariks betonplaten.

Een betonnen schutting is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt doorgaans gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de bodem gezet en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Lemelerveld voor meer info.

Een betonnen schutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen risico op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinafscheidingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinschutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal goede montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw perceel te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die perfect past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining stevig en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Etten-Leur. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn of schuttingdeur frame met slot.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoe hoog mag een haag in de voortuin zijnDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus ga naar deze pagina om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton schutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de schutting solide en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of schutting laten plaatsen Sommelsdijk, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms verstandig om eerst te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn


Er zijn verschillende soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag een haag in de voortuin zijn of “palen in de grond zetten“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Indien u denkt dat er een kabelleiding of kabel van de procincie op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag een haag in de voortuin zijnHet zetten van een erfafscheiding houtenschuifpoort zelf maken kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de erfafscheiding op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal basis stappen om die hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinafscheiding is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus vraag en antwoord als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top