“hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra info over verscheidene soorten tuinschuttingen en bijbehorende onderwerpen waar huiseigenaren naar zoeken bijvoorbeeld hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin. Zo zijn er meerdere soorten tuinafscheidingen beschikbaar, ieder met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten schuttingen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een natuurlijke en warme charisma aan uw achtertuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinafscheidingen zijn krachtig, beschikken over een grote levensduur en verlangen minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, hoge betonplaten en zijn beschikbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een erfafscheiding is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van uw achtertuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin of schutting planken 3 meter op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de voordeligste beton schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende optie voor het afsluiten van uw tuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die stevig in de grond worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met b.v. nostalgie betonplaten.

Een beton omheining is een tuinschutting waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt veel gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de grond gezet en voorzien van mortel specie. Achteraf worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin, kijk dan ook eens op houten deur met raam voor meer informatie.

Een betonnen omheining biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op betonrot, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen tuinafscheiding kan toch wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist doorgaans goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar geplaatst en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de omheining stevig en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin of afwijkende dingen zoals balken in de tuin. Wanneer u de erfafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinschutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de tuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afsluiten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin of schutting laten plaatsen Winkel.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuinEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee het een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een erfafscheiding die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton hekwerk is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te zetten, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de omheining sterk en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe omheiningen of verlichting op houten schutting, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms begrijpelijk om van te voren contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin


Er zijn verschillende type tuinschermen leverbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin of “houten tuinhekken en poorten“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de procincie op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuinHet plaatsen van een tuinafscheiding kosten hekwerk inclusief plaatsen kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal basis stappen om de omheining te zetten:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plaats van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de palen Graaf openingen voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus tips als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven