“hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer informatie over verschillende soorten schuttingen en gerelateerde thema`s waar woningbezitters op zoeken zoals hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren. Zo zijn er meerdere type tuinafscheidingen leverbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen gecombineerd met houten tuinschermen.

hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele voorbeelden van de meest voorkomende soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in gevariëerde soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn robuust, beschikken over een lange levensduur en vergen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus beter tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton palen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe tuinafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en uiteraard uw budget. Lees meer over hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren of hout betonschutting Twente op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste betonnen schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren

Een beton schutting is een sterke en geluidswerende optie voor het afscheiden van de achtertuin of terrein. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die solide in de bodem worden aangebracht en vervolgens worden afgewerkt met b.v. rots betonplaten.

Een betonnen erfafscheiding is een hekwerk waarbij de betonpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt meestal gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonnen palen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Maasbracht voor meer informatie.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op rotting, insectenplagen of andere zaken die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton schutting kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist veelal professionele installatie. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een soort omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden plat op mekaar gezet en door middel van een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de omheining solide en vaststaand is. De balken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren of andere dingen zoals hout insmeren tegen vocht. Ingeval u de tuinafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is belangrijk om de omheining geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren of houten Louvre deuren voor buiten.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hoe hoog mag een schutting zijn tussen burenDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de warme charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus vind hier uw antwoord om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton omheining kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Zwolle, kunt u op internet zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het soms slim om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag een schutting zijn tussen buren of “zelf laag tuinhek maken“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te plaatsen en zijn verkrijgbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Soms liggen er kabels of glasvezel leidingen strak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag een schutting zijn tussen burenHet zetten van een schutting schutting laten plaatsen Opwijk kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp in te schakelen. Dus meer informatie als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top