“hoe hoog mag een schutting zijn”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag een schutting zijn? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over verscheidene type erfafscheidingen en gerelateerde thema`s waar consumenten op zoeken bijvoorbeeld hoe hoog mag een schutting zijn. Zo zijn er meerdere type tuinafscheidingen beschikbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig gemaakt zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hoe hoog mag een schutting zijn foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag een schutting zijn
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag een schutting zijn blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire type schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn solide, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: schuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton hekwerken zijn perfect bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, duurzame betonplaten en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een omheining is het voornaam om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw achtertuin en woning, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hoe hoog mag een schutting zijn of schutting laten plaatsen Reusel op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag een schutting zijn

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van de achtertuin of erf. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die solide in de aarde worden neerzetten en daarna worden afgewerkt met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinafscheiding waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt veel gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Achteraf worden de betonnen platen daartussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen verscheidene weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe hoog mag een schutting zijn, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Sevenum voor meer info.

Een betonnen schutting biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen risico op betonrot, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton tuinschutting kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist veelal professionele installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hoe hoog mag een schutting zijn
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag een schutting zijn
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag een schutting zijn
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een soort erfafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden horizontaal op elkaar gezet en door middel van een tand-en-groef verbinding in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de omheining solide en stabiel is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hoe hoog mag een schutting zijn of andere zaken zoals schuifdeur buiten met slot. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag een schutting zijn”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinafscheiding en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag een schutting zijn of schommel in kleine tuin.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag een schutting zijn Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag een schutting zijn beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hoe hoog mag een schutting zijnEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees hier meer om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinafscheiding is een tuinafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe hekwerken of schutting laten plaatsen Geldrop, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Indien u twijfeld over de erfgrens is het raadzaam om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag een schutting zijn

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag een schutting zijn


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de achtertuin. Ze zijn veelal vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag een schutting zijn of “groen in kleine tuin“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Soms liggen er kabels of slangen vlak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag een schutting zijnHet plaatsen van een tuinschutting schutting laten plaatsen Oud-Beijerland kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de hekwerk met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met hulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de schutting te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd pienter om goede hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven