“hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra info over verschillende type hekwerken en gerelateerde onderwerpen waar mensen op zoeken bijvoorbeeld hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens. Zo zijn er verschillende soorten hekwerken leverbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele modellen van de meest verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in verscheidene soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn solide, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect opgewassen tegen het Nederlandse weer en kunnen dus beter tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, hoge betonplaten en zijn leverbaar in verschillende houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke erfafscheidingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een omheining is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorliefdes, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens of schutting laten plaatsen Hillegom op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van de tuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stevig in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld Elbe betonplaten.

Een beton schutting is een schutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt veel gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De betonpalen worden in de bodem gezet en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens, kijk dan ook eens op schutting bevestigen aan paal voor meer info.

Een betonnen tuinafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of andere problemen die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan varieren, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een steen motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een speelse uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan dikwijls wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal professionele installatie. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die prima past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar geplaatst en met een tand-en-groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding robuust en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief simpel te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens of andere zaken zoals hout lakken of beitsen. Wanneer u de schutting laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stevig en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens of schutting laten plaatsen Kinrooi.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoe hoog mag je bouwen op de erfgrensEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de warme uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus meer informatie om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton omheining is een tuinschutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n schutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de erfafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton omheining is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting laten plaatsen ‘s-Heerenberg, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse benodigdheden en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de perceelgrens is het soms raadzaam om van te voren te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag je bouwen op de erfgrens of “schutting laten plaatsen Loenhout“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding makkelijk te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Als u de tuinafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of leidingen precies tegen of zelfs op de erfgrens. Bij aarzeling kan u het beste contact op nemen met Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag je bouwen op de erfgrensHet plaatsen van een hekwerk schutting laten plaatsen Zuidland kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de schutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de locatie van de schutting Markeer de plek van de omheining met houten paaltjes en draad. Meet zorgvuldig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Plaats de schuttingdelen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Plaats een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen af kunnen wijken van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd pienter om goede hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top