“hoe hoog mag je schutting zijn”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag je schutting zijn? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra voorlichting over verscheidene type erfafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld hoe hoog mag je schutting zijn. Zo zijn er meerdere type omheiningen leverbaar, elk met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe hoog mag je schutting zijn foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag je schutting zijn
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag je schutting zijn blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar type’s van de meest verkochte soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinafscheidingen zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en trellisschermen. Houten hekwerken geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen schuttingen zijn stevig, zijn duurzaam en vergen weinig onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, modellen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn beschikbaar in diverse kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vochtigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton omheiningen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde houtsoorten en modellen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het kiezen van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hoe hoog mag je schutting zijn of schutting laten plaatsen Roelofarendsveen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag je schutting zijn

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle optie voor het afscheiden van uw achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die robuust in de grond worden aangebracht en daarna worden afgevult met bijvoorbeeld Lariks betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinschutting waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt vaak gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de bodem gezet en aangestort met beton mortel. Naderhand worden de betonplaten daartussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe hoog mag je schutting zijn, kijk dan ook eens op houten poort ijzeren frame voor meer info.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat privacy en kan ook dienen als geluidswal. Daarnaast is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton tuinafscheiding kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan dikwijls wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist doorgaans goede montage. Verder kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hoe hoog mag je schutting zijn
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag je schutting zijn
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag je schutting zijn
Dubbele poort
Ruime keuze om uw perceel af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model schutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De balken worden vlak op mekaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk solide en vaststaand is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe hoog mag je schutting zijn of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Ommen. Wanneer u de schutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat die stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag je schutting zijn”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw erfafscheiding en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag je schutting zijn of schutting laten plaatsen Winsum.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag je schutting zijn Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag je schutting zijn beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoe hoog mag je schutting zijnEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er over te lezen. De luxe hout-beton tuinschutting is een omheining die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton erfafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat de tuinafscheiding solide en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinafscheiding te verzekeren.

Indien u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of douglas hout olie of beits, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u veel meer vertellen over de locatie van uw erfgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe hoog mag je schutting zijn

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag je schutting zijn


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn dikwijls vervaardigd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag je schutting zijn of “schutting laten plaatsen Machelen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te zetten en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt meestal af van uw eigen voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een goede keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen ook worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is voornaam om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Ingeval u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de gemeente op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag je schutting zijnHet plaatsen van een tuinafscheiding hout betonschutting Almere kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om die schutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de locatie van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de erfafscheiding op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ruwweg 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de schutting is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te zetten, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top