“hoe hoog mag schutting zijn achtertuin”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag schutting zijn achtertuin? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra kennisgeving over verschillende type schuttingen en gerelateerde thema`s waar consumenten naar zoeken bijvoorbeeld hoe hoog mag schutting zijn achtertuin. Zo zijn er verscheidene type hekwerken beschikbaar, elk met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe hoog mag schutting zijn achtertuin foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag schutting zijn achtertuin
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag schutting zijn achtertuin blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de vaakst voorkomende soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar behoeven wel wat onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten palen. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stevig, hebben een grote levensduur en verlangen zelden onderhoud. Ze zijn leverbaar in gevariëerde kleuren, modellen en texturen. Betonnen tuinafscheidingen kunnen in combinatie met houten of raster panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn perfect opgewassen tegen het Nederlandse klimaat en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton erfafscheidingen bestaan uit een combine van hout, beton palen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke hekwerken bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke aura toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een omheining is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hoe hoog mag schutting zijn achtertuin of schuttingschoonmaken met groene zeep op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de beste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag schutting zijn achtertuin

Een beton schutting is een duurzame en stijlvolle mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of erf. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgevult met b.v. rots betonplaten.

Een beton schutting is een hekwerk waarbij de palen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonnen palen worden in de aarde gezet en voorzien van beton mortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen geschoven. Dat zorgt voor een sterke en stabiele constructie die opgewassen is tegen diverse weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe hoog mag schutting zijn achtertuin, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Nijkerkerveen voor meer informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of andere problemen die bij houten tuinafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen erfafscheiding kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist veelal goede montage. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe hoog mag schutting zijn achtertuin
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag schutting zijn achtertuin
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag schutting zijn achtertuin
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de omheining stevig en vaststaand is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoe hoog mag schutting zijn achtertuin of andere dingen zoals schutting laten plaatsen Vroomshoop. Ingeval u de omheining laat installeren door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de hekwerk geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag schutting zijn achtertuin”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag schutting zijn achtertuin of tuinpoort compleet met kozijn.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag schutting zijn achtertuin Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag schutting zijn achtertuin beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hoe hoog mag schutting zijn achtertuinDe luxe hout beton hekwerk combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een populaire optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees informatie over erfafscheiding om er meer over te weten te komen. De luxe hout-beton tuinschutting is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen leverbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining zetten: Een hout-beton tuinafscheiding is een populaire keus vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de hekwerk sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of schutting plaatsen kosten buren, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs bekijken en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het verstandig om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag schutting zijn achtertuin

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag schutting zijn achtertuin


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans vervaardigd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden doorgaans gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag schutting zijn achtertuin of “kosten houtenschutting per meter“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief makkelijk te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Ingeval u de schutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag schutting zijn achtertuinHet zetten van een erfafscheiding wat is het beste hout voor buiten kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een professional in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de omheining op een veilige en efficiënte manier te plaatsen.

Het zetten van een hekwerk kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plaats van de hekwerk met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de schuttingpalen Graaf gaten voor de palen met behulp van een grondboor. De diepte van de gaten moet plusminus 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de omheining is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type schutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de omheining te plaatsen, is het altijd verstandig om professionele hulp te hebben. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top