“hoe hoog mag schutting zijn”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag schutting zijn? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u meer voorlichting over diverse soorten erfafscheidingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters op zoeken bijvoorbeeld hoe hoog mag schutting zijn. Zo zijn er verschillende type tuinafscheidingen leverbaar, ieder met hun afzonderlijke eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volledig vervaardigd zijn van beton of een variatie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hoe hoog mag schutting zijn foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag schutting zijn
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag schutting zijn blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Enkele type’s van de vaakst verkochte soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, kleurcombinaties en modellen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw tuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn stabiel, zijn duurzaam en vergen minimaal onderhoud. Deze zijn beschikbaar in diverse kleuren, patronen en texturen. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: omheiningen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig bestand tegen ons klimaat en kunnen dus beter tegen vochtigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe schuttingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als laatste de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimmerkruid of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen geven privacy en bescherming en voegen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een erfafscheiding is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe hoog mag schutting zijn of schutting laten plaatsen Heindonk op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag schutting zijn

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende keus voor het afsluiten van de tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die robuust in de aarde worden geplaatst en achteraf worden afgewerkt met b.v. Elbe betonplaten.

Een betonnen hekwerk is een tuinschutting waarbij de schuttingpalen en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Vervolgens worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen alle weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe hoog mag schutting zijn, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Zevenbergen voor extra informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel privacy en kan ook dienen als geluidswal. Bovendien is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er vrijwel geen risico op rotting, aantasting door insecten of andere zaken die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een betonnen hekwerk kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een Lariks motief of in diverse kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de omheining een speelse uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten omheining en vereist meestal professionele montage. Daarbij kan het een vrij zware en onhandige samenstelling zijn om te transporteren en te plaatsen.

Tuindeuren hoe hoog mag schutting zijn
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag schutting zijn
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag schutting zijn
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te sluiten
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model schutting waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij meerdere tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en stabiel is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Bovendien is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hoe hoog mag schutting zijn of overige zaken zoals schutting laten plaatsen Heeswijk-Dinther. Als u de omheining laat plaatsen door een professional, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de schutting geregeld te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag schutting zijn”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw omheining en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afgrendelen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag schutting zijn of groene schutting kant en klaar.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag schutting zijn Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag schutting zijn beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoe hoog mag schutting zijnDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor het een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tuinschutting tips om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton schutting is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende elementen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton hekwerk kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting zetten: Een hout-beton schutting is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of schutting voor schutting plaatsen, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de tarieven en montage opties.


Als u twijfeld over de erfgrens is het soms slim om eerst contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag schutting zijn

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag schutting zijn


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verschillende maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type tuinschutting voor in de achtertuin. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag schutting zijn of “houten plank 30 cm breed“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook vanzelfsprekend langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen verder worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen. Wanneer u de tuinschutting laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Mogelijk liggen er buizen of slangen direct tegen of zelfs binnen de erfgrens. Bij twijfel kan u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag schutting zijnHet plaatsen van een schutting schutting laten plaatsen Etten-Leur kan een moeilijke klus zijn en het is daarom vaak verstandig om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om die tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de hekwerk op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de schuttingpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen recht tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het tuinscherm vroeg gaat rotten. Bevestig de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinafscheiding te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om professionele hulp in te schakelen. Dus lees meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top