“hoe hoog mag schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe hoog mag schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer kennisgeving over verschillende soorten omheiningen en bijbehorende onderwerpen waar mensen naar zoeken zoals hoe hoog mag schutting. Zo zijn er verscheidene type omheiningen beschikbaar, elk met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten schuttingdelen.

hoe hoog mag schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe hoog mag schutting
Tuinschutting met raster
hoe hoog mag schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de meest verkochte soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken schuttingen en trellisschermen. Houten tuinafscheidingen geven een eigentijdse en warme uitstraling aan uw tuin, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten palen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn solide, beschikken over een grote levensduur en verlangen zelden onderhoud. Deze zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen schuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en modellen. Hout beton tuinschuttingen zijn goed bestand tegen het Nederlandse weer en kunnen dus prima tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Luxe erfafscheidingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinafscheidingen bieden privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitkiezen van een hekwerk is het belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en huis, en natuurlijk uw budget. Lees meer over hoe hoog mag schutting of hout betonschutting Friesland op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of hoe hoog mag schutting

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw achtertuin of erf. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die solide in de bodem worden geplaatst en daarna worden afgevult met b.v. steen betonplaten.

Een beton schutting is een hekwerk waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt dikwijls gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de aarde geplaatst en voorzien van betonmortel. Daarna worden de betonnen platen ertussen geschoven. Dat zorgt voor een stevige en stabiele structuur die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe hoog mag schutting, kijk dan ook eens op douglas schaaldelen 5 cm dik voor meer informatie.

Een betonnen schutting biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger. Verder is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of andere problemen die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton erfafscheiding kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinafscheiding een wellustige uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten schutting en vereist meestal goede montage. Daarbij kan het een erg zware en onhandige constructie zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoe hoog mag schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe hoog mag schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe hoog mag schutting
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type erfafscheiding waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die keurig past bij verschillende tuinstijlen. De balken worden plat op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat de hekwerk sterk en stabiel is. De planken worden meestal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te installeren, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe hoog mag schutting of overige dingen zoals schutting vervangen buren willen niet. Ingeval u de omheining laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is belangrijk om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe hoog mag schutting”

Als laatste, een tuinpoort is een uitgang of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe hoog mag schutting of schutting laten plaatsen Kampenhout.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Wanneer u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe hoog mag schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe hoog mag schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinschutting en hoe hoog mag schuttingEen luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus tips om er over te lezen. De luxe hout-beton schutting is een erfafscheiding die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinschutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton omheining plaatsen: Een hout-beton tuinschutting is een populaire keus wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de correcte manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de erfafscheiding te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe erfafscheidingen of schutting laten plaatsen Buitenpost, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de erfgrens is het wijs om vooraf te bellen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe hoog mag schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe hoog mag schutting


Er zijn verschillende type schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw eigen smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type erfafscheiding voor in de achtertuin. Ze zijn dikwijls gemaakt van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe hoog mag schutting of “schutting laten plaatsen Callantsoog“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en beschutting tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te zetten en zijn beschikbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen tevens worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Als u de omheining laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Indien u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op uw perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek bestellen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe hoog mag schuttingHet plaatsen van een schutting hout betonschutting incl plaatsen Flevoland kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schutting expert in te schakelen. Zij hebben de kennis en de geschikte gereedschappen om de tuinafscheiding op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om een erfafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet zorgvuldig de lengte van de tuinafscheiding op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdekkap Zet een afdeklat bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te verven of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type erfafscheiding en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de hekwerk te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp te hebben. Dus bekijk hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top