“hoe lang gaat een schutting mee”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe lang gaat een schutting mee? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra informatie over verscheidene soorten erfafscheidingen en gerelateerde onderwerpen waar consumenten naar zoeken zoals hoe lang gaat een schutting mee. Zo zijn er meerdere type tuinschuttingen leverbaar, elk met hun afzonderlijke kenmerken en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een versie met betonnen palen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe lang gaat een schutting mee foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe lang gaat een schutting mee
Tuinschutting met raster
hoe lang gaat een schutting mee blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat type’s van de vaakst voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten tuinschuttingen zijn leverbaar in diverse houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken omheiningen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een natuurlijke en warme uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel enig onderhoud. Het grote nadeel van dit type erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn sterk, hebben een lange levensduur en vergen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen erfafscheidingen kunnen in combinatie met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: erfafscheidingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn leverbaar in diverse kleuren en modellen. Hout beton schuttingen zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus beter tegen nattigheid en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinafscheidingen bestaan uit een combinatie van hout, beton staanders, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe tuinafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie uitstraling van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, hedera of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke erfafscheidingen geven privacy en beschutting en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de achtertuin en huis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hoe lang gaat een schutting mee of planken aan elkaar bevestigen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste beton hout schuttingen”

Betonschutting of hoe lang gaat een schutting mee

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van de tuin of kavel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonnen platen, die solide in de grond worden geplaatst en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een beton omheining is een schutting waarbij de schuttingpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type omheining wordt doorgaans gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en grote levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met mortel specie. Achteraf worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dat zorgt voor een sterke en stabiele opbouw die opgewassen is tegen diverse weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe lang gaat een schutting mee, kijk dan eens op schutting laten plaatsen Wanssum voor meer informatie.

Een betonnen tuinafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Daarnaast is er vrijwel geen kans op rotting, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinschuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton schutting kan verschillen, afhankelijk van de afbouw en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de hekwerk een speelse uitstraling te geven.

Een beton hekwerk kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist meestal goede installatie. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe lang gaat een schutting mee
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe lang gaat een schutting mee
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe lang gaat een schutting mee
Dubbele poort
Genoeg keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een model omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die goed past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op elkaar gezet en door middel van een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en stabiel is. De balken worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoe lang gaat een schutting mee of andere zaken zoals schutting 180 x 180. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat die stevig en veilig is. Het is voornaam om de hekwerk regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe lang gaat een schutting mee”

Tot slot, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de tuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn leverbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is belangrijk om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de tuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe lang gaat een schutting mee of poort maken van schutting.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe lang gaat een schutting mee Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe lang gaat een schutting mee beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hoe lang gaat een schutting meeDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton hekwerk is een omheining die is ontworpen met duurzame materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van afwisselende elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de schutting zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de schutting naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton schutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een schutting expert om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton omheining is een goede keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om er een te plaatsen, kunt u dit het beste laten verrichten door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding sterk en stabiel is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te garanderen.

Indien u op zoek bent naar nieuwe tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Midwoud, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende materialen en designs aanschouwen en meer info krijgen over de tarieven en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van de perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe lang gaat een schutting mee

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe lang gaat een schutting mee


Er zijn verschillende type schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinschutting voor in de tuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden gewoonlijk gestut door verticale betonpalen die in de bodem zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe lang gaat een schutting mee of “grenen of vuren schutting“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen bieden veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief gemakkelijk te zetten en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een juiste keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de tuinschermen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de omheining laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of glasvezel leidingen vlak tegen of zelfs op de erfgrens. Bij twijfel kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe lang gaat een schutting meeHet zetten van een schutting welke olie voor douglas hout kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een professional voor te benaderen. Zij hebben de kennis en de juiste gereedschappen om de schutting op een veilige en efficiënte manier te zetten.

Het plaatsen van een omheining kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder vindt u een aantal algemene stappen om een schutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de locatie van de omheining met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Plaats de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de schuttingdelen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type erfafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus bezoek deze pagina als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top