“hoe maak ik een houten poort”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe maak ik een houten poort? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra kennisgeving over verscheidene type tuinschuttingen en bijbehorende thema`s waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld hoe maak ik een houten poort. Zo zijn er verscheidene soorten erfafscheidingen leverbaar, ieder met hun aparte karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hoe maak ik een houten poort foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe maak ik een houten poort
Tuinschutting met raster
hoe maak ik een houten poort blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst verkochte soorten omheiningen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten tuinschuttingen zijn beschikbaar in verscheidene soorten hout, kleuren en modellen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten omheiningen geven een eigentijdse en frisse uitstraling aan uw erf, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten schuttingpalen. Houten staanders hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen hekwerken zijn krachtig, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn leverbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen hekwerken kunnen in combinatie met houten of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten en stijlen. Hout beton schuttingen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus goed tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verscheidene kleuren en modellen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de natuurlijk schuttingen, zoals beukenhaag, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw tuin.

Bij het uitzoeken van een hekwerk is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en uiteraard uw budget. Lees meer over hoe maak ik een houten poort of schutting laten plaatsen Essen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe schuttingen”

Betonschutting of hoe maak ik een houten poort

Een beton schutting is een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Betonschuttingen zijn vervaardigd van betonpalen en betonnen platen, die stabiel in de bodem worden neerzetten en achteraf worden afgevult met b.v. hout nerf betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een tuinschutting waarbij de staanders en platen gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinafscheiding wordt dikwijls gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en aangestort met betonmortel. Naderhand worden de betonnen platen daartussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele opbouw die opgewassen is tegen verschillende weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe maak ik een houten poort, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Ittervoort voor extra info.

Een betonnen erfafscheiding biedt veel bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hogedrukspuit. Verder is er vrijwel geen kans op rotting, aantasting door insecten of overige zaken die bij houten erfafscheidingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan afwisselen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een rots motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen hekwerk kan toch wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinafscheiding en vereist doorgaans professionele installatie. Bovendien kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te plaatsen.

Tuindeuren hoe maak ik een houten poort
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe maak ik een houten poort
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe maak ik een houten poort
Dubbele poort
Veel keuze om uw achtertuin te omheinen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een model tuinafscheiding waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustige uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op mekaar gezet en met een mes en groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is. De planken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoe maak ik een houten poort of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Boechout. Wanneer u de tuinschutting laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stabiel en veilig is. Het is voornaam om de erfafscheiding regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe maak ik een houten poort”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw schutting en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort geplaatst wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe maak ik een houten poort of schutting laten plaatsen Borsbeek.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Als u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe maak ik een houten poort Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe maak ik een houten poort beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hoe maak ik een houten poortDe luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee dit een populaire optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus lees er alles over om er over te weten te komen. De luxe hout-beton omheining is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de hekwerk zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woonhuis en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten plaatsen door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton erfafscheiding plaatsen: Een hout-beton erfafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat de omheining stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële bestanddelen van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de hekwerk te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere hekwerken of metalen paal voor poort, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse benodigdheden en designs bekijken en meer voorlichting krijgen over de prijzen en montage opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de situatie van uw perceelgrens, het kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe maak ik een houten poort

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe maak ik een houten poort


Er zijn verschillende soorten schuttingdelen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maatvoeringen, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Schuttingdelen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee horizontale planken. De planken worden normaliter ondersteund door verticale betonpalen die in de bodem zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe maak ik een houten poort of “schutting laten plaatsen Hoeven“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn relatief simpel te plaatsen en zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel van de gemeente op de perceelgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe maak ik een houten poortHet zetten van een tuinafscheiding Zweeds rabat 3 meter kan een lastige klus zijn en het is daarom vaak raadzaam om hiervoor de professional in te schakelen. Zij hebben de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de tuinafscheiding op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit eigenhandig te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om een tuinschutting te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de erfafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet precies de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de schuttingpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de palen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenkant van het tuinscherm vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Indien de hekwerk is neergezet, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene instructie is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te zetten, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top