“hoe werkt een betonpoer”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe werkt een betonpoer? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze website vind u extra info over diverse soorten erfafscheidingen en bijbehorende onderwerpen waar woningbezitters naar zoeken bijvoorbeeld hoe werkt een betonpoer. Zo zijn er meerdere type tuinschuttingen beschikbaar, elk met hun afzonderlijke karakteriseren en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een versie met betonpalen in combinatie met houten schuttingdelen.

hoe werkt een betonpoer foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe werkt een betonpoer
Tuinschutting met raster
hoe werkt een betonpoer blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar modellen van de vaakst verkochte soorten hekwerken zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten omheiningen zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken hekwerken en gaasschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en frisse uitstraling aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten schuttingpalen hebben namelijk niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen tuinschuttingen zijn stabiel, zijn duurzaam en behoeven zelden onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve emanatie. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: hekwerken van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn leverbaar in diverse houtsoorten en modellen. Hout beton tuinafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vocht en zonnestralen.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton tuinschuttingen bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie als u voor een groene schutting kiest. Natuurlijke tuinafscheidingen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het selecteren van een hekwerk is het relevant om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van de tuin en woonhuis, en natuurlijk uw begroting. Lees meer over hoe werkt een betonpoer of houten schutting laten plaatsen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Hier vind u de beste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe werkt een betonpoer

Betonschuttingen zijn een sterke en stijlvolle mogelijkheid voor het afsluiten van uw tuin of kavel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonnen palen en betonnen platen, die robuust in de grond worden geplaatst en daarna worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout nerf betonplaten.

Een betonnen tuinafscheiding is een hekwerk waarbij de betonpalen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type schutting wordt doorgaans gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de grond geplaatst en aangestort met beton mortel. Achteraf worden de betonplaten daartussen geschoven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele bouw die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Aan het kijken voor iets anders dan hoe werkt een betonpoer, kijk dan eens op vuren planken 20 cm breed voor meer kennisgeving.

Een betonnen omheining biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook dienen als geluidswering. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe schoon te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er nagenoeg geen risico op rotting, aantasting door insecten of overige kwesties die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen omheining kan verschillen, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er b.v. betonplaten verkrijgbaar met een Elbe motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een wellustige uitstraling te geven.

Een betonnen schutting kan echter wel moeilijker te plaatsen zijn dan een houten tuinschutting en vereist meestal goede installatie. Daarnaast kan het een vrij zware en onhandige opbouw zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hoe werkt een betonpoer
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe werkt een betonpoer
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe werkt een betonpoer
Dubbele poort
Veel keuze om uw perceel af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel tuinschuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type omheining waarbij de houten planken zijn voorzien van een silhouet dat lijkt op dat van een blokhut. Dat zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die prima past bij meerdere tuinstijlen. De balken worden horizontaal op mekaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting robuust en stabiel is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Verder is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hoe werkt een betonpoer of andere zaken zoals schutting laten plaatsen Grasheide. Indien u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de erfafscheiding geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe werkt een betonpoer”

Tot slot, een tuinpoort is een deur of hekwerk dat toegang geeft tot de achtertuin of een afgesloten terrein. Tuinpoorten zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de juiste afmetingen te selecteren die bij uw hekwerk en de stijl van de tuin past. De afmetingen moeten passen bij de uitsparing waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschermen van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe werkt een betonpoer of schutting laten plaatsen Malden.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn leverbaar in verscheidene houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen raamwerk. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe werkt een betonpoer Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe werkt een betonpoer beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton omheining en hoe werkt een betonpoerEen luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waarmee het een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er meer over te lezen. De luxe hout-beton tuinafscheiding is een omheining die is ontworpen met duurzame onderdelen en esthetische elementen. Zo’n hekwerk kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van afwisselende schermen zoals bijvoorbeeld trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinschutting te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel belangrijk om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze solide en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinschutting plaatsen: Een hout-beton tuinafscheiding is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten plaatsen, kunt u dit het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding solide en standvastig is.

Betonpalen en betonplaten zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is voornaam om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te waarborgen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinschuttingen of schutting laten plaatsen Doetinchem, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de positie van uw perceelgrens, dit kost maar enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoe werkt een betonpoer

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe werkt een betonpoer


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten schuttingdelen, betonnen schuttingdelen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en budget. Schuttingdelen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn doorgaans geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op 2 liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe werkt een betonpoer of “schutting laten plaatsen Koewacht“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te plaatsen en zijn leverbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt meestal af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een uitstekende keuze zijn als u op zoek bent naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u b.v. klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke charisma. Het is belangrijk om de tuinschermen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Ingeval u de hekwerk laat installeren door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze stevig en veilig is.


Als u denkt dat er een glasvezelleiding of kabel leiding van de gemeente op de erfgrens ligt kan u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe werkt een betonpoerHet plaatsen van een tuinafscheiding overlast door inkijk in de tuin kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak slim om hiervoor de schutting expert in te schakelen. Zij hebben de expertise en de juiste gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte wijze te plaatsen.

Het zetten van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u enkele basis stappen om die tuinschutting te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de erfafscheiding met houten paaltjes en draad. Meet nauwkeurig de lengte van de schutting op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de openingen moet ongeveer 75 cm zijn. Zet de betonpalen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Plaats de tuinschermen rechtop tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen d.m.v. schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Bevestig de afdekkap op de tuinschermen met behulp van schroeven.

Stap 5: Afwerking Wanneer de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met hulp van houtvuller, maar dit word zelden of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de erfafscheiding te lakken of te beitsen om deze meer te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type omheining en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de erfafscheiding te plaatsen, is het altijd wijs om goede hulp in te schakelen. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top