“hoe werkt een betonpoer”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoe werkt een betonpoer? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze pagina vind u extra voorlichting over diverse type schuttingen en gerelateerde thema`s waar huiseigenaren naar zoeken zoals hoe werkt een betonpoer. Zo zijn er meerdere type hekwerken beschikbaar, ieder met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die volkomen gemaakt zijn van beton of een variant met betonpalen in combinatie met houten tuinschermen.

hoe werkt een betonpoer foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoe werkt een betonpoer
Tuinschutting met raster
hoe werkt een betonpoer blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Een paar voorbeelden van de vaakst verkochte soorten erfafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire soort schutting. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in verscheidene houtsoorten, kleuren en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinschuttingen en trellisschermen. Houten hekwerken geven een natuurlijke en warme charisma aan uw erf, maar behoeven wel enig onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten staanders hebben immers niet zo’n lange levensduur als we vergelijken met betonpalen.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn robuust, zijn duurzaam en vereisen zelden onderhoud. Deze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, patronen en texturen. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met houten of metalen panelen voor een meer decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, duurzaam en zijn verkrijgbaar in verscheidene kleuren en stijlen. Hout beton hekwerken zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen dus prima tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton schuttingen bestaan uit een combine van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn leverbaar in verschillende kleuren en modellen. Luxe tuinschuttingen zijn duurzaam, onderhoudsvrij en hebben toch de mooie charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Als hekkensluiter de biologische schuttingen, zoals beukenhaag, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en goede keus voor een groene schutting. Natuurlijke tuinschuttingen bieden privacy en bescherming en voegen een natuurlijke uitstraling toe aan uw erf.

Bij het uitzoeken van een hekwerk is het voornaam om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, de stijl van uw tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hoe werkt een betonpoer of houten schutting laten plaatsen op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de fraaiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoe werkt een betonpoer

Betonschuttingen zijn een duurzame en geluidswerende mogelijkheid voor het afsluiten van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die stabiel in de grond worden aangebracht en vervolgens worden afgevult met b.v. nostalgie betonplaten.

Een beton hekwerk is een erfafscheiding waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type tuinschutting wordt vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De betonpalen worden in de bodem geplaatst en voorzien van betonmortel. Daarna worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele structuur die opgewassen is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoe werkt een betonpoer, kijk dan ook eens op vuren planken 20 cm breed voor extra info.

Een betonnen omheining biedt heel wat privacy en kan ook bijdragen als geluidswal. Bovendien is het naar verhouding eenvoudig te onderhouden door het af en toe proper te maken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Bovendien is er nagenoeg geen kans op betonrot, insectenplagen of overige kwesties die bij houten schuttingen wel voor kunnen komen.

Het uiterlijk van een beton tuinschutting kan varieren, afhankelijk van de afwerking en kleur van de betonplaten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verschillende kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de erfafscheiding een speelse uitstraling te geven.

Een beton erfafscheiding kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist doorgaans professionele montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hoe werkt een betonpoer
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoe werkt een betonpoer
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoe werkt een betonpoer
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel hout beton schuttingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een profiel dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dit zorgt voor een prachtige en rustieke uitstraling die uitstekend past bij verschillende tuinstijlen. De planken worden vlak op elkaar geplaatst en met een mes en groef verbinding in elkaar geschoven. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting solide en stabiel is. De planken worden gewoonlijk gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting biedt privacy en beschutting tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief eenvoudig te plaatsen, zeker als u handig bent met klussen. Lees meer over hoe werkt een betonpoer of overige dingen zoals schutting laten plaatsen Grasheide. Indien u de hekwerk laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat die stevig en veilig is. Het is belangrijk om de schutting regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoe werkt een betonpoer”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hekwerk dat entree geeft tot de achtertuin of een afgesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is voornaam om de juiste afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw achtertuin past. De afmetingen moeten passen bij de tussenruimte waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de tuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk moet stevig en veilig zijn en moet zorgen voor een juiste afsluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoe werkt een betonpoer of schutting laten plaatsen Malden.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen raamwerk. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet snel zal klemmen.

Indien u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoe werkt een betonpoer Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoe werkt een betonpoer beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton tuinafscheiding en hoe werkt een betonpoerEen luxe hout beton tuinschutting combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waardoor dit een goede optie is voor personen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus kijk hier om er over te weten te komen. Een luxe hout-beton tuinschutting is een omheining die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n omheining kan bijvoorbeeld worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan verder worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de tuinafscheiding zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook meerdere kleuren en afwerkingen beschikbaar om de omheining naar wens te maken en af te stemmen op de stijl van uw tuin. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is desalniettemin wel belangrijk om deze te laten plaatsen door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton erfafscheiding is een populaire keuze wegens de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten doen door een schutting expert om ervoor te zorgen dat de hekwerk stevig en standvastig is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke bestanddelen van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maten en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en beton platen van goede kwaliteit zijn en op de correcte wijze worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de tuinschutting te garanderen.

Indien u op zoek bent naar andere tuinafscheidingen of schutting laten plaatsen Doetinchem, kunt u op internet zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u verschillende benodigdheden en designs aanschouwen en meer informatie krijgen over de tarieven en montage opties.


Wanneer u twijfeld over de perceelgrens is het soms verstandig om vooraf contact op te nemen met het Kadaster.

Meer informatie over hoe werkt een betonpoer

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoe werkt een betonpoer


Er zijn verschillende type tuinschermen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet tuinschermen. Deze kunnen in verscheidene maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type schutting voor in de tuin. Ze zijn meestal geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de aarde zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoe werkt een betonpoer of “schutting laten plaatsen Koewacht“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding simpel te plaatsen en zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Schuttingdelen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten aangroeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Als u de omheining laat installeren door een schuttingbouwer, weet u echter zeker dat deze robuust en veilig is.


Af en toe liggen er buizen of glasvezel leidingen direct tegen of zelfs op de perceelgrens. Bij twijfeling kunt u het beste mailen naar Klic melding.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoe werkt een betonpoerHet plaatsen van een hekwerk overlast door inkijk in de tuin kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor een schuttingbouwer in te schakelen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de hekwerk op een goede en efficiënte wijze te zetten.

Het plaatsen van een erfafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en gereedschap is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele algemene stappen om die tuinafscheiding te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plek van de schutting Markeer de plaats van de schutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de lijn recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de betonpalen Graaf openingen voor de schuttingpalen met behulp van een spade. De diepte van de gaten moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonplaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de schuttingplanken Zet de tuinschermen recht tussen de schuttingpalen. Zorg ervoor dat de bovenkant steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Monteer de schuttingdelen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdekkap Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdeklat op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de hekwerk is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog afwerken met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene uitleg is en dat de juiste stappen af kunnen wijken van het type tuinschutting en de specifieke situatie in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw competenties om de hekwerk te zetten, is het altijd pienter om professionele hulp te hebben. Dus klik hier als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll naar boven