“hoeveel hout heb ik nodig”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoeveel hout heb ik nodig? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u extra informatie over diverse soorten tuinschuttingen en gerelateerde onderwerpen waar mensen op zoeken zoals hoeveel hout heb ik nodig. Zo zijn er diverse type omheiningen beschikbaar, ieder met hun aparte eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die compleet gemaakt zijn van beton of een variatie met betonpalen gecombineerd met houten tuinschermen.

hoeveel hout heb ik nodig foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoeveel hout heb ik nodig
Tuinschutting met raster
hoeveel hout heb ik nodig blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat voorbeelden van de meest voorkomende soorten tuinschuttingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was waarschijnlijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten hekwerken zijn beschikbaar in verscheidene houtsoorten, kleurcombinaties en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken tuinafscheidingen en trellisschermen. Houten schuttingen geven een eigentijdse en frisse charisma aan uw achtertuin, maar verlangen wel wat onderhoud. Het grote verlies punt van deze soort erfafscheiding zijn de houten palen. Houten schuttingpalen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen omheiningen zijn sterk, hebben een grote levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren, modellen en beton motieven. Betonnen tuinschuttingen kunnen in combinatie met tuinhout of trellis panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvriendelijk, stevig en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hout beton omheiningen zijn keurig bestand tegen weersinvloeden en kunnen dus prima tegen vocht en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, betonnen platen van 60cm hoog en zijn verkrijgbaar in gevariëerde kleuren en modellen. Luxe erfafscheidingen zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, haagwinde of bamboeriet, zijn een milieuvriendelijke en duurzame optie voor een groene schutting. Natuurlijke schuttingen bieden privacy en veiligheid en voegen een natuurlijke aura toe aan uw achtertuin.

Bij het selecteren van een hekwerk is het essentieel om rekening te houden met uw eigen voorkeuren, de stijl van de achtertuin en woonhuis, en vanzelfsprekend uw budget. Lees meer over hoeveel hout heb ik nodig of Zweeds rabat douglas Gamma op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Bij Prins Schuttingen vind u de fraaiste luxe hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoeveel hout heb ik nodig

Betonschuttingen zijn een sterke en geluidswerende optie voor het afscheiden van de achtertuin of perceel. Betonschuttingen zijn gemaakt van betonpalen en betonplaten, die solide in de bodem worden neerzetten en achteraf worden afgewerkt met b.v. nostalgie betonplaten.

Een beton tuinschutting is een omheining waarbij de palen en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type hekwerk wordt meestal gekozen wegens zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde gezet en voorzien van beton mortel. Naderhand worden de betonplaten ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een sterke en stabiele bouw die bestand is tegen alle weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoeveel hout heb ik nodig, kijk dan ook eens op schutting laten plaatsen Losser voor extra informatie.

Een betonnen erfafscheiding biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Daarnaast is het relatief eenvoudig te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Bovendien is er vrijwel geen kans op betonrot, insectenplagen of overige problemen die bij houten tuinschuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een beton omheining kan afwisselen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er bijvoorbeeld betonplaten verkrijgbaar met een nostalgie motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de schutting een fantasierijke uitstraling te geven.

Een betonnen omheining kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten hekwerk en vereist veelal professionele installatie. Daarbij kan het een erg zware en onhandige opbouw zijn om te transporteren en te monteren.

Tuindeuren hoeveel hout heb ik nodig
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoeveel hout heb ik nodig
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoeveel hout heb ik nodig
Dubbele poort
Veel keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel schutting is een type tuinschutting waarbij de houten planken zijn voorzien van een karakter dat er uit ziet als dat van een blokhut. Dat zorgt voor een mooie en rustieke uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De planken worden plat op mekaar gezet en door middel van een tand-en-groef koppeling in elkaar geschoven. Dit zorgt ervoor dat de tuinafscheiding stevig en stabiel is. De planken worden veelal gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel tuinschutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief gemakkelijk te zetten, zeker als u handig bent met klussen. Lees verder over hoeveel hout heb ik nodig of afwijkende zaken zoals schutting laten plaatsen Nieuw-Weerdinge. Als u de tuinafscheiding laat plaatsen door een schuttingbouwer, weet u weliswaar zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de tuinafscheiding regelmatig te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende beits om de levensduur langer te maken.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoeveel hout heb ik nodig”

Tot slot, een tuinpoort is een uitgang of hek dat entree geeft tot de achtertuin of een gesloten terrein. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te selecteren die bij uw tuinschutting en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde functie, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort stevig en safe zijn en moet zorgen voor een goede sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoeveel hout heb ik nodig of hoeveel hout heb ik nodig.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een stalen frame. Dat voorkomt de werking van het hout waardoor de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoeveel hout heb ik nodig Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoeveel hout heb ik nodig beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton erfafscheiding en hoeveel hout heb ik nodigDe luxe hout beton erfafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie charisma van hout, waardoor dit een populaire optie is voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus bekijk hier meer om er meer over te weten te komen. Een luxe hout-beton erfafscheiding is een schutting die is ontworpen met hoogwaardige onderdelen en esthetische elementen. Zo’n erfafscheiding kan b.v. worden vervaardigd van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de erfafscheiding zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke charisma. Er zijn ook diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar om de tuinafscheiding te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw erf. Een luxe hout-beton tuinschutting kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw huis en tuin. Het is echter wel voornaam om deze te laten installeren door een schuttingbouwer om er zeker van te zijn dat deze stabiel en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton hekwerk zetten: Een hout-beton omheining is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dit het beste laten doen door een professionele aannemer om ervoor te zorgen dat de hekwerk solide en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn belangrijke componenten van een hout beton schutting en zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van uitstekende kwaliteit zijn en op de juiste wijze worden aangebracht om de duurzaamheid en stabiliteit van de schutting te verzekeren.

Als u op zoek bent naar nieuwe schuttingen of schutting verhogen met groen, kunt u online zoeken naar aanbieders of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwwinkel zoals Gamma, Praxis of Karwei. Hier kunt u diverse materialen en designs aanschouwen en meer voorlichting krijgen over de prijzen en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer mededelen over de locatie van de erfgrens, het kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoeveel hout heb ik nodig

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoeveel hout heb ik nodig


Er zijn verscheidene soorten tuinschermen leverbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maatvoeringen, kleuren en designs worden geleverd, afhankelijk van uw eigen voorkeur en begroting. Tuinschermen zijn een populair type tuinafscheiding voor in de tuin. Ze zijn vaak geproduceerd van houten planken die verticaal bevestigd zitten op twee liggende planken. De planken worden normaliter gestut door verticale betonpalen die in de grond zijn verankerd met betonmortel. Wilt u meer weten over hoeveel hout heb ik nodig of “schutting laten plaatsen Beek en Donk“? Lees dan verder om er veel meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding gemakkelijk te zetten en zijn leverbaar in meerdere maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van uw eigen voorkeur en budget. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een betaalbare optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook zeker langer meegaat.

Tuinschermen kunnen bovendien worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u bijvoorbeeld klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen af en toe te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te verlengen. Als u de erfafscheiding laat plaatsen door een professional, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Wanneer u denkt dat er een leiding of kabel leiding van de procincie op uw erfgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek aanvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoeveel hout heb ik nodigHet zetten van een tuinafscheiding schutting laten plaatsen Tervuren kan een moeilijke klus zijn en het is hierom vaak verstandig om hiervoor een schuttingbouwer voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de schutting op een goede en efficiënte manier te plaatsen.

Het plaatsen van een schutting kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste benodigdheden en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hieronder vindt u enkele basis stappen om een hekwerk te zetten:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinafscheiding met houten paaltjes en touw. Meet nauwkeurig de lengte van de omheining op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf gaten voor de palen Graaf gaten voor de schuttingpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet plusminus 75 cm zijn. Plaats de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie zand. Plaats de betonnen plaat in de sponning voordat de betonmortel is uitgehard.

Stap 3: Monteer de tuinschermen Zet de schuttingdelen rechtop tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het naaste tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken recht lopen. Monteer de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Monteer de afdeklat Plaats een afdeklat bovenop het schuttingdeel om deze af te dekken om te voorkomen dat de bovenzijde van het schuttingdeel vroegtijdig gaat rotten. Monteer de afdeklat op de tuinschermen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Ingeval de erfafscheiding is geplaatst, kunt u de schroeven desnoods nog voltooien met behulp van houtvuller, maar dit word sporadisch of nooit gedaan. Ook kunt u ervoor kiezen om de hekwerk te schilderen of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Doch is dit bij de meeste houtsoorten niet per se nodig.

Houd er rekening mee dat dit enkel een algemene handleiding is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type hekwerk en de specifieke situatie in uw tuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de tuinschutting te plaatsen, is het altijd pienter om professionele hulp in te schakelen. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top