“hoeveel kost een schutting”

Prins Schuttingen


Bent u op zoek naar informatie over hoeveel kost een schutting? Bel ons gerust of stuur een Email voor vragen over dit onderwerp!

Op deze site vind u meer info over verscheidene type tuinafscheidingen en gerelateerde thema`s waar mensen naar zoeken bijvoorbeeld hoeveel kost een schutting. Zo zijn er verschillende soorten tuinafscheidingen leverbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Zoals tuinschuttingen die helemaal vervaardigd zijn van beton of een variant met betonnen palen in combinatie met houten schuttingdelen.

hoeveel kost een schutting foto
Dubbele poort Nobifix
Info hoeveel kost een schutting
Tuinschutting met raster
hoeveel kost een schutting blokhutprofiel schutting
Douglas blokhutprofiel schutting

Wat modellen van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen zijn:

1. Houten schuttingen: Dit was vermoedelijk begin jaren 90 de meest bekende en populaire categorie schutting. Houten schuttingen zijn leverbaar in gevariëerde houtsoorten, tinten en stijlen, zoals blokhutprofiel, planken erfafscheidingen en gaasschermen. Houten erfafscheidingen geven een eigentijdse en warme charisma aan uw tuin, maar vereisen wel wat onderhoud. Het grote nadeel van deze soort erfafscheiding zijn de houten staanders. Houten palen hebben immers niet zo’n lange levensduur vergeleken met beton.

2. Betonnen schuttingen: Betonnen erfafscheidingen zijn solide, hebben een grote levensduur en behoeven minimaal onderhoud. Ze zijn leverbaar in verscheidene kleuren, modellen en texturen. Betonnen erfafscheidingen kunnen gecombineerd worden met tuinhout of raster panelen voor een extra decoratieve uitstraling. Daar over hieronder meer.

3. Hout beton schuttingen: tuinschuttingen van hout met beton zijn onderhoudsvrij, stevig en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en stijlen. Hout beton erfafscheidingen zijn keurig opgewassen tegen ons klimaat en kunnen dus goed tegen nattigheid en UV-licht.

4. Luxe schuttingen: Luxe hout beton hekwerken bestaan uit een samenstelling van hout, betonpalen, duurzame betonplaten en zijn beschikbaar in gevariëerde kleuren en stijlen. Luxe hekwerken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hebben toch de natuurlijke charisma van hout.

5. Natuurlijke schuttingen: Tot slot de natuurlijk schuttingen, zoals haagbeuken, klimop of bamboe, zijn een milieuvriendelijke en duurzame keus voor een groene schutting. Natuurlijke omheiningen geven privacy en beschutting en passen een natuurlijke aura toe aan uw tuin.

Bij het kiezen van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen voorliefdes, de stijl van de tuin en woonhuis, en uiteraard uw begroting. Lees meer over hoeveel kost een schutting of schutting laten plaatsen Oostrum op deze pagina.

Voor grote en kleine projecten

Prins Schuttingen staat klaar voor al haar klanten. Wij komen niet alleen voor grote schutting projecten. Ook klanten met een kleine tuin zijn welkom bij ons!

“Op deze website vind u de voordeligste hout beton schuttingen”

Betonschutting of hoeveel kost een schutting

Een betonschutting is een duurzame en geluidswerende keus voor het afscheiden van uw tuin of perceel. Beton schuttingen zijn vervaardigd van betonnen palen en betonplaten, die stabiel in de aarde worden neerzetten en achteraf worden afgevult met bijvoorbeeld nostalgie betonplaten.

Een betonnen schutting is een schutting waarbij de staanders en betonplaten gemaakt zijn van design beton. Dit type erfafscheiding wordt vaak gekozen door zijn duurzaamheid, stabiliteit en lange levensduur.

De beton palen worden in de aarde geplaatst en aangestort met betonmortel. Dan worden de betonnen platen ertussen bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en stabiele constructie die opgewassen is tegen verscheidene weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Zoekt u iets anders dan hoeveel kost een schutting, kijk dan eens op paal in beton gieten voor extra informatie.

Een betonnen hekwerk biedt heel wat bescherming van buitenaf en kan ook bijdragen als geluidswering. Tevens is het naar verhouding simpel te onderhouden door het af en toe zuiver te maken met b.v. een hoge druk reiniger. Daarnaast is er nagenoeg geen risico op betonrot, insectenplagen of overige zaken die bij houten schuttingen wel kunnen voorkomen.

Het uiterlijk van een betonnen tuinschutting kan verschillen, afhankelijk van de productie en kleur van de beton platen. Zo zijn er onder andere betonplaten verkrijgbaar met een hout nerf motief of in verscheidene kleuren zoals antraciet, wit, taupe en grijs om de tuinschutting een meer decoratieve uitstraling te geven.

Een beton schutting kan echter wel lastiger te plaatsen zijn dan een houten erfafscheiding en vereist meestal goede montage. Bovendien kan het een vrij zware en onhandige constructie zijn om te verplaatsen en te monteren.

Tuindeuren hoeveel kost een schutting
Tuindeur grenen
Afwerking betonschutting hoeveel kost een schutting
Beton muts & betonkap
Hout beton schutting hoeveel kost een schutting
Dubbele poort
Ruime keuze om uw tuin af te schermen
Offerte luxe schutting

Bij Prins Schuttingen vind u de meeste informatie!

luxe betonschutting
Offerte betonschuttingen

Schuttingen met 10 jaar garantie!

Bij Prins Schuttingen vind u veel erfafscheidingen en alles wat daar mee te maken heeft.

Blukhutprofiel schutting


Een blokhutprofiel tuinschutting is een type omheining waarbij de houten liggers zijn voorzien van een karakter dat lijkt op dat van een blokhut. Dit zorgt voor een mooie en rustige uitstraling die uitstekend past bij diverse tuinstijlen. De balken worden horizontaal op elkaar gezet en met een mes en groef verbinding in elkaar gezet. Dat zorgt ervoor dat de tuinschutting sterk en vaststaand is. De balken worden normaliter gemaakt van duurzaam hout zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout of Nobifix.

Een blokhutprofiel schutting geeft privacy en veiligheid tegen wind en overige weersinvloeden. Daarnaast is het relatief makkelijk te monteren, zeker als u handig bent met klussen. Lees door over hoeveel kost een schutting of afwijkende dingen zoals keerwanden 4 meter lang. Wanneer u de erfafscheiding laat installeren door een professional, weet u echter zeker dat deze stabiel en veilig is. Het is voornaam om de omheining geregeld te onderhouden door deze te reinigen en desnoods te behandelen met een beschermende coating om de levensduur te verlengen.

Tuinpoorten of iets anders zoals “hoeveel kost een schutting”

Als laatste, een tuinpoort is een poort of hek dat toegang geeft tot de achtertuin of een gesloten gebied. Tuinpoorten zijn verkrijgbaar in diverse maten, stijlen en materialen. Tuinpoorten zijn er in veel verschillende breedtes tussen de 80 en 300 cm breed. Het is essentieel om de correcte afmetingen te kiezen die bij uw hekwerk en de stijl van uw tuin past. De afmetingen moeten passen bij de opening waar de poort neergezet wordt en de hoogte moet voldoende zijn voor de beoogde taak, zoals het afschutten van de achtertuin tegen inkijk of het houden van huisdieren binnen of buiten de achtertuin. Het hang- en sluitwerk behoort sterk en safe zijn en moet zorgen voor een juiste sluiting van de tuinpoort. Hier vind u meer info over hoeveel kost een schutting of verf voor douglas hout.

De meest voorkomende soort materialen voor tuinpoorten zijn hout. Houten tuinpoorten geven een warme uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals Grenen, Vuren, Douglas en Nobifix. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen van basis tot luxe zoals het merk Viderim. Alle tuinpoorten van Prins Schuttingen zijn standaard voorzien van een metalen frame. Dit voorkomt de werking van het hout zodat de poort niet vlug zal klemmen.

Ingeval u niet zeker weet welke tuinpoort het beste bij uw situatie past, is het altijd aan te raden om contact met ons op te nemen.

hoeveel kost een schutting Douglas
Douglas schutting hoog naar laag
{allekeywords] Evi tuinhek
Tuinhek voortuin
hoeveel kost een schutting beton schuttingen
Betonschutting

De mooiste schuttingen van Nederland

Prins Schuttingen heeft de mooiste schuttingen in zijn assortiment. Veel mogelijkheden voor verschillende wensen.


Luxe hout beton schutting en hoeveel kost een schuttingDe luxe hout beton tuinafscheiding combineert de duurzaamheid van beton met de mooie uitstraling van hout, waarmee het een goede optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een moderne en elegante tuinafscheiding. Dus klik hier om er meer over te lezen. Een luxe hout-beton omheining is een hekwerk die is ontworpen met hoogwaardige materialen en esthetische elementen. Zo’n tuinschutting kan bijvoorbeeld worden gemaakt van duurzaam Nobifix, douglas hout of vuren. En het kan daarnaast worden voorzien van decoratieve schermen zoals b.v. trellis en schanskorven.

Het beton in de omheining zorgt voor stabiliteit en stevigheid, terwijl het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn ook verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar om de omheining te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw achtertuin. Een luxe hout-beton tuinafscheiding kan bijdragen aan de waarde en uitstraling van uw woning en tuin. Het is desalniettemin wel voornaam om deze te laten installeren door een professional om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig is.

Hout beton schuttingHout beton tuinafscheiding plaatsen: Een hout-beton schutting is een goede keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Als u van plan bent om deze te laten zetten, kunt u dat het beste laten uitvoeren door een schuttingbouwer om ervoor te zorgen dat de erfafscheiding stevig en stabiel is.

Betonpalen en beton platen zijn essentiële componenten van de hout beton schutting en zijn leverbaar in diverse maatvoeringen en stijlen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de betonpalen en betonplaten van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier worden geïnstalleerd om de duurzaamheid en stabiliteit van de omheining te verzekeren.

Als u op zoek bent naar andere schuttingen of schuifdeur kant en klaar, kunt u online zoeken naar aannemers of u kunt een bezoek brengen aan een lokale bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Karwei. Daar kunt u diverse materialen en designs bekijken en meer info krijgen over de tarieven en installatie opties.


Het Kadaster kan u meer vertellen over de situatie van uw perceelgrens, dit kost slechts enkele minuten van uw tijd.

Meer informatie over hoeveel kost een schutting

“Alle moderne schuttingen vind u bij Prins Schuttingen”

Tuinschermen vinden of meer informatie over hoeveel kost een schutting


Er zijn verscheidene soorten schuttingdelen beschikbaar, zoals houten tuinschermen, betonnen tuinschermen en composiet schuttingdelen. Deze kunnen in diverse maten, kleuren en designs worden gemaakt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Tuinschermen zijn een populair type omheining voor in de achtertuin. Ze zijn doorgaans gemaakt van houten planken die verticaal gemonteerd zitten op twee liggende planken. De planken worden doorgaans ondersteund door verticale betonpalen die in de grond zijn vastgezet met betonmortel. Wilt u meer weten over hoeveel kost een schutting of “schutting 2 meter hoog kopen“? Lees dan verder om er meer over te weten te komen.

Tuinschermen geven veel privacy en bescherming tegen wind en andere weersinvloeden. Ze zijn naar verhouding eenvoudig te monteren en zijn beschikbaar in diverse maten, stijlen en houtsoorten zoals geïmpregneerd grenen, douglas hout en Nobifix. De keus voor het materiaal hangt vaak af van uw persoonlijke voorkeur en begroting. Zo kan geïmpregneerd grenen een prima keuze zijn als u zoekt naar een goedkope optie, terwijl Nobifix duurzamer en robuuster is, maar ook absoluut langer meegaat.

Tuinschermen kunnen daarnaast worden voorzien van decoratieve elementen zoals een v-scherm, waardoor u onder andere klimplanten kunt laten groeien voor een groenere en natuurlijke uitstraling. Het is voornaam om de schuttingdelen regelmatig te onderhouden door deze schoon te maken en eventueel te behandelen met een beschermende laag om de levensduur te vergroten. Als u de erfafscheiding laat plaatsen door een schutting expert, weet u echter zeker dat deze solide en veilig is.


Als u denkt dat er een leiding of kabel van de procincie op uw perceelgrens ligt kunt u het beste een Graafmelding of Oriëntatieverzoek opvragen.


Schutting plaatsen of andere zaken zoals hoeveel kost een schuttingHet plaatsen van een erfafscheiding schutting laten plaatsen Hoogezand kan een lastige klus zijn en het is hierom vaak raadzaam om hiervoor de professional voor te benaderen. Zij hebben de expertise en de geschikte gereedschappen om de tuinschutting op een veilige en efficiënte wijze te zetten.

Het zetten van een tuinafscheiding kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste materialen en tools is het zeker mogelijk om dit persoonlijk te doen. Hier vindt u een aantal algemene stappen om de hekwerk te plaatsen:

Stap 1: Bepaal de plaats van de schutting Markeer de plek van de tuinschutting met houten paaltjes en draad. Meet precies de lengte van de tuinschutting op en zorg ervoor dat de draad recht en waterpas loopt.

Stap 2: Graaf openingen voor de betonpalen Graaf gaten voor de betonpalen met behulp van een grondboor. De diepte van de openingen moet bij benadering 75 cm zijn. Zet de palen in de gaten en vul deze aan met betonmortel en stabilisatie aarde. Plaats de betonnen plaat in de sleuf voordat de betonmortel hard word.

Stap 3: Plaats de tuinschermen Plaats de tuinschermen recht tussen de betonpalen. Zorg ervoor dat de bovenzijde steeds even hoog is als het aansluitende tuinscherm en hanteer een waterpas om ervoor te zorgen dat de planken waterpas lopen. Bevestig de tuinschermen aan de palen met behulp van schroeven en L-beslag.

Stap 4: Plaats de afdeklat Zet een afdekkap bovenop het tuinscherm om deze af te dekken om te vermijden dat de bovenkant van het schuttingdeel vroeg gaat rotten. Monteer de afdekkap op de schuttingdelen met behulp van schroeven die lang genoeg zijn.

Stap 5: Afwerking Wanneer de tuinschutting is geplaatst, kunt u de schroeven eventueel nog afwerken met behulp van hout vuller, maar dit word sporadisch of nooit toegepast. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuinschutting te lakken of te beitsen om deze extra te beschermen tegen weersinvloeden en deze een mooiere uitstraling te geven. Echter is dit bij de meeste houtsoorten niet noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene gebruiksaanwijzing is en dat de exacte stappen kunnen verschillen afhankelijk van het type tuinafscheiding en de specifieke omstandigheden in uw achtertuin. Als u twijfelt over uw vaardigheden om de erfafscheiding te zetten, is het altijd verstandig om goede hulp te hebben. Dus lees hier meer als u meer wil weten over dit onderwerp.

Scroll to Top